Sağlık
  • 2.12.2020 12:11

Trabzon belediyesi'nin yapay zekalı korona durakları şok etti

Maske takmayanların yüzü Covid-19 simgesine dönüşüyor! Trabzon'da yapay zekaya büyük ilgi...

Tüm Türkiye'de koronavirüs vakaları devam ederken Trabzon'dan ilginç bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgiye göre geliştirilen yapay zeka ekranı, otobüs durağında maske takmayanları uyarıyor. Özel bir yazılımla yapılan uygulama, maske takmayan kişileri corona virüs simgesine dönüştürüyor. Sürekli durakta bekleyenler maskesini takmaya başladı, uyarıyı alan mahalle sakini Şükran Kahraman, 'Birden bire ödüm koptu, hemen maskemi yukarı çektim.' dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

Corona virüs önlemlerine bir yenisi daha eklendi. Son dakika haberine göre Trabzon'da geliştirilen yapay zeka uygulaması maske takmayan vatandaşları koronavirüs simgesine dönüştürüyor. Covid-19 önlemleri kapsamında hafta içi 21:00'den sonra hafta sonu da kesintisiz şekilde sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Trabzon şehrinde de yapay zeka uygulaması maske takmayan kişileri anında Covid-19 simgesine dönüştürüyor. Son dakika haberinin görüntüleri de geldi. Ekranda kendi yüzlerini gören vatandaşlar hemen maskelerini taktı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesine ait otobüs duraklarına yerleştirilen yapay zekâ tabanlı dijital ekran, maskesi olmayan vatandaşları yakalayarak uyarı veriyor. Kameraya yakalanan vatandaşlar SABAH'A konuştu.

HEMEN MASKELERİNİ TAKIYORLAR

Otobüs durağına gelen ve yapay zeka dijital ekranda kendilerini gören ve şaşkınlarını gizleyemeyen 70 yaşındaki emekli Emrullah Şahin; "İnsanların dikkatini bu zor günlerde daha çok çekmek için yapılan bu farkındalık çok güzel oldu. İnsanlarımız hala gerçeğin farkında değiller. Maskesini indirdiklerinde gerçeği yüzlerinde görüyorlar. Farkındalık için büyükşehir belediyesine teşekkür ediyorum." dedi.

Kasım Özdemir (45); "İnsanlarımızı daha çok uyarma ve sağlığımız açısından büyükşehir belediyemizi bu anlamlı uyarısından dolayı tebrik ediyorum. Ekrana maskesiz baktığımızda ne hale geleceğimizi net gösteren dijital ekranı gören hala maskeyi takmıyorsa yapacak bir şey yok. Türkiye'ye örnek olacak farkındalık çalışması için Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu emeği geçenlere teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

 
"TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, hayata geçirilen örnek çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada; "Büyükşehir Belediyesi olarak koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü günden itibaren her alanda yoğun çalışma gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyene dikkat etmesi noktasında çok sayıda bilinçlendirme, uyarı ve destek çalışması yaptık. On binlerce gıda paketi, hijyen seti ve maske dağıtımı gerçekleştirdik.

 

SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 2.12.2020 12:25

İLGİLİ HABERLER