Spor
  • 19.2.2020 10:18

Trabzonspor İstanbul'un devlerini solladı

Trabzonspor 'büyük' oynuyor! İstanbul devlerini solladılar

Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile çıktığı son 10 lig maçının sadece 1’ini kaybeden Trabzonspor, şampiyonluk yarışı veren 7 takımın birbirleriyle yaptığı maçlarda da en çok puan ortalaması tutturan takım... Büyük maçlarda hep büyük oynayan Bordo-Mavililer, cumartesi günü Vodafone Park’ta Beşiktaş’ı yine devirip, zirvede puan farkını açmak istiyor. Bordo-Mavili yönetim de bu maça özel prim vermeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe-Galatasaray, Sivas-Alanya karşılaşmalarının oynanacağı kritik haftada Trabzonspor da Beşiktaş’a konuk olacak. Fırtına’da yine tek hedef var; zafer. 1 maç eksiğine rağmen 44 puanla zirvede yer alan Bordo- Mavililer, kazanması durumunda rakiplerinin alacağı sonuçlara göre zirvede farkı iyice açabilir. Teknik direktör Hüseyin Çimşir bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyor. İstatistikler de zorlu 90 dakika öncesi Trabzonspor’u işaret ediyor.

İlk yarıda 4-1 yendiler

İstanbul’un büyükleri Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı son 10 lig maçının sadece 1’ini kaybeden Karadeniz ekibi, 5 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Sezonun ilk yarısında Siyah-Beyazlı rakibine karşı 4-1’lik müthiş bir galibiyet alan Fırtına, Vodafone Park’ta da zafere uzanmayı amaçlıyor. Büyük maçlarda hep büyük oynayan Trabzonspor, şampiyonluk yarışı veren 7 takım arasındaki puan cetveline bakıldığında da zirvede.

Beşiktaş 6. sırada

Bu sezon ilk 7 takımın aralarında oynadığı maçlara bakıldığında Trabzonspor en fazla puan ortalamasını tutturan takım. 8 maça çıkıp, 4 galibiyet, 3 beraberlik elde eden Fırtına, sadece 1 kez mağlup oldu. Söz konusu karşılaşmalarda 15 puan elde eden ve 1.87’lik ortalama yakalayan Fırtına’yı 1.66 ile Sivasspor takip ediyor. Beşiktaş ise 0.87’lik ortalama ile 6. sırada yer alıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.2.2020 10:20

İLGİLİ HABERLER