Medya
  • 11.7.2006 15:13

TRT ÇALIŞANLARINI NİYE GÖZETLİYOR?

ALİ ULURASBA
ANKARA - CHP Antalya Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu, Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.
Baloğlu önergesinde, "TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü binasında, nerelere kamera konmuştur? Bu kameraların konma kararı kim tarafından ve hangi gerekçeyle alınmıştır? Bu süreç Bölge Müdürü Abdullah Günday'ın etkisi var mıdır?" diye sordu.
Bu izleme sisteminin kaç liraya malolduğunun ve bu işin neden TRT dışında birilerine yaptırıldığının açıklanmasını isteyen Baloğlu, önergesinde şu sorulara da yer verdi:
"Kameraların konduğu yerler neye göre seçilmiştir? Bankamatiğin bulunduğu yere kamera konmasının nedeni nedir? Geçmişte bankamatikle ilgili herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmış mıdır? Kantine kamera konmasının nedeni nedir? Bu kameranın çalışanlar üzerinde muhtemel psikolojik etkisi hesaba katılmış mıdır? Bu kameraların görüntüleri nerelerde izlenebilmektedir? Kaydedilmekte midir? Bu görüntüler hangi amaçla kullanılmaktadır? TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü yöneticileri hakkında, bölgede çalışan bazı işyerlerinden kendilerinden para istendiği yönünde bir şikayet yapılmış mıdır? Şikayet konusu nedir? Bu şikayet ile ilgili soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise sonucu ne olmuştur? Soruşturma açılmamış ise gerekçesi nedir? Ödeme yapılmayacağını bildiren işyerlerinin çalışanlarının, kurum binasına girişinin yasaklandığı doğru mudur? Yasak kararı, yalnızca bir işyeri için mi yoksa, bölgedeki tüm işyerleri için mi geçerlidir?"
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:24

İLGİLİ HABERLER