Gündem
  • 2.9.2024 10:52

Trump: Ukrayna'ya yapılan askeri yardım ABD'nin silah depolarını boşalttı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna'ya yapılan askeri yardımın ABD'nin silah depolarını boşalttığını ve ABD'yi savunmasız bıraktığını söyledi.

Fox News'a verdiği röportajda şunları ekledi: "Cephanemizin çok az olduğunu açıkladılar, göreve geldiğimde cephanemiz olmadığını söylediler, ben de sordum: 'Birincisi bunu söyleyen aptal kim? “Bunu bana ve diğer iki adama da söyleyebilirsiniz ama kim ABD'nin hiçbir şeyi olmadığını söylerse, bunu tüm dünyaya, özellikle de Ukrayna'ya duyurur: Biz ona milyarlarca dolar değerinde birçok şey sağladık.”
Şöyle ekledi: "Ordumuzu yeniden inşa ettim, mühimmat rezervlerimizi yeniledim. Mühimmatımız çoktu, artık cephanemiz yok. Amerika'nın silahla savaştığını duyan (Çin Devlet Başkanı) Xi Jinping'in yerinde olmasını ne istersiniz? mühimmat yok mu? Çok savunmasız durumdayız."

Trump: Rusya ile işbirliği ve uyumluluk iyi bir şey

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya ile uyum ve bir arada yaşamanın iyi bir şey olduğunu söyledi.

Trump, Pensilvanya'daki mitinginde şunları söyledi: "Rusya ile bir arada yaşamak kötü değil, iyidir, unutmayın, bu insanlarla bir arada yaşamak kötü değil, iyidir, akıllıcadır."

 

 


 

 

Güncellenme Tarihi : 2.9.2024 10:54

İLGİLİ HABERLER