Gündem
  • 23.4.2024 11:38

TSK 19 teröristi öldürdü

Milli Savunma Bakanlığı 19 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.MSB'den yapılan açıklamada öldürülen hainlerin 15'nin Kuzey Irak'ta dördünün ise Suriye'de etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Türk savaş uçakları Irak'ın Kürt Bölgesi'ndeki PKK mevzilerini vurdu

Pazar günü bir güvenlik kaynağı, Türk savaş uçaklarının Duhok'un kuzeyindeki El Amadiye ilçesine bakan Metina Dağı bölgesinde Kürdistan İşçi Partisi (PKK) militanlarının mevzilerine saldırdığını bildirdi.

Kaynak, Shafaq Haber Ajansı'na şunları söyledi: "Bombalama, Matin Dağı eteklerindeki Koharzi ve Balafah köylerinin civarına odaklandı."

Kayıpların büyüklüğü hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Geçtiğimiz hafta Türk savaş uçakları PKK'yı tam olarak aynı yerde vurdu.

Kırk yıla yayılan PKK çatışması, Ankara'nın Irak hükümetinin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etme ve yasaklama konusundaki "tarihsel isteksizliğinden" duyduğu hayal kırıklığını ifade etmesiyle sürekli bir sorun haline geldi.

Ancak son gelişmeler Irak'ın tutumunda bir değişikliğe işaret ediyor.

Türk ve Iraklı yetkililer arasında yapılan üst düzey görüşmelerin ardından Irak, PKK'nın "yasaklı örgüt" olarak tanımlandığını duyurdu; bu, Türkiye'nin kaygılarıyla uyumlu ve terörle mücadelede işbirliğinin artırılmasının önünü açıyor.

Mart 2024'te Türkiye'nin PKK ile mücadele için Irak'la "ortak operasyon merkezi" kurulması önerisi Bağdat'tan olumlu yanıt aldı.

Bir Türk savunma bakanlığı yetkilisine göre, öneri PKK'nın Irak-Türkiye sınırındaki faaliyetlerine karşı işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyor.
 

Şehitlerimiz için, milletimiz için tüm gücümüzle mücadeleye devam! 

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyinde tespit ettiği 15 PKK’lı teröristi ve Suriye’nin kuzeyinde belirlediği 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi. Teröristler, kendilerini bekleyen kaçınılmaz sondan kurtulamayacaklar!

Güncellenme Tarihi : 23.4.2024 12:01

İLGİLİ HABERLER