Dünya
  • 9.8.2024 17:41

Tugay komutanı askeriyenin arabasını karısına hediye etti

KOMUTAN OBRTRO ÇAKHLOVA'NIN EŞİ, POLTAVO ŞEHİR HIRSIZLIK OFİSİNİN ORDUYA TRANSF ETTİĞİ ARABAYI KULLANDI

Eyalette savaş varken Teroborona'nın askeri komiserleri ve komutanları HASAT yapıyor!

Duruşma öncesi soruşturmanın bir parçası olarak, Poltava Oktyabrskyi Bölge Mahkemesi, Oleksandr Chakhlov'un 116. Ayrı Bölgesel Savunma Tugayı'nın komutanı olarak görev yaptığı sırada görevi kötüye kullandığı şüphesiyle ilgili ceza davası açılıyor.. Geçen yıl Kasım ayında askeri komutanlık görevinden alınarak yedeğe nakledildi. Askeri mülk olan iki araca el koydu.. arabalardan biri Chakhlov'un karısı, diğeri ise eski komutanın kendisi tarafından kullanılıyordu. Nakliye 116 OBrTrO'nun askerlerine teslim edildi. Bu, Birleşik Devlet Mahkeme Kararları Sicilinden bilinmektedir.

TRO'nun Poltava 116. Tugayı komutanı Oleksandr Chakhlov görevinden istifa etti

Nisan ayında 116. ayrı kara savunma tugayının askeri birimlerinden biri mahkemeye başvurdu. Dilekçede iki arabadaki yasağın kaldırılması istendi: beyaz bir Mitsubishi L200 ve gri bir Skoda Kodiaq. İtirazı değerlendiren mahkeme, Araçların ulaşımdan kaldırılmasına karar verdi. Donetsk bölgesinde tam güçte ve Teroboronivyalıların bu arabalara ihtiyacı olduğunu bildirdi..

Eski komutan Chakhlov'un eşi, Poltava Belediye Meclisi'nin Teroborona askerlerine verdiği arabayı kullandı

Arabalara geçen yıl 25 Aralık'ta el konuldu. Mahkeme kararından, 2022 yılı sonunda Poltava Kent Konseyi Sivil Koruma Dairesi'nin iki Skoda Kodiaq arabasını (her biri 2 milyon UAH değerinde) 116 OBrTrO'ya devrettiği biliniyor. Araçlar,   Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığına karşı koymayla ilgili görevleri yerine getirmek üzere Teroboronov güçlerine teslim edildi . Teslim edilen arabalar arasında gri bir Skoda Kodiaq da vardı: Müfettişler, bu arabanın, Chernivtsi'de yaşayan ve 116. ayrı kara savunma tugayının askeri olmayan o zamanki komutan Oleksandr Chakhlov'un karısı tarafından kullanıldığını tespit etti.

Eyalette savaş varken Teroborona HARVEST'in askeri komiserleri ve komutanları


 

Güncellenme Tarihi : 9.8.2024 17:59

İLGİLİ HABERLER