Gündem
  • 22.1.2008 11:05

TÜRBANA AHSEN YENGE FORMÜLÜ...

Pek çok üniversiteli kızın bağladığı ve boyunu da kapatan “Sıkmabaş’’ modeli “Siyasi simge’’ için örnek gösterilirken devlet bürokrasisinde bulunan isimlerin eşlerinde farklı türbanlar da göze çarpıyor.


KARAEVLİ TARZI

Türban konusu devletin gündemine de ilk kez Turgut Özal’ın Başbakanlığı döneminde girdi. Özal hükümetinin Devlet Bakanı olan Ahmet Karaevli'nin eşi türbanlıydı. Ancak protokol davetlerine türban yerine bone benzeri bir örtü ile katılıyordu. Karaevli'nin eşinin saçı gözükmüyor ancak, boynu açıkta bırakıyordu. Bu stil YÖK tarafından da tesettürlü kız öğrencilere model olarak da önerildi.


AHSEN YENGE STİLİ

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan ise “Bandana’’ benzeri bir başörtüsü kullanıyor. Bu modelde de Ahsen Unakıtan’ın saçları gözükmüyor ancak boyun açıkta kalıyor.


GATA USULÜ

Son günlerde ortaya bir de GATA modeli atıldı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesine giden türbanlı er ve erbaş anne ya da kız kardeşleri, başörtülerini boyun altında fiyonk yapıp bağlayarak geleneksel Anadolu kadını gibi takıyorlar.


SİPERLİKLİ ŞAPKA

Devlet bürokrasisinde ön sıralarda yer alan Sayıştay Başkanı Mehmet Damar’ın eşi de farklı bir türban modeli uyguluyor. Eşi ile birlikte 19 yurt dışı gezisine de katılan Arife Damar’ın türbanı da daha çok farklı bir bone veya siperlikli şapka görüntüsünde.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:12

İLGİLİ HABERLER