Ekonomi
  • 28.2.2020 11:49

Türkiye'de Gençler Arasındaki İşsizlik: Çağımızın Acil Sorunu

Ülkemizde gençler arasında işsizlik hiç olmadığı kadar yüksek ve bu da birçok gencin geleceğe dair umutlarının olmamasına neden oluyor. Birçok genç artık işsizlikle baş etmek ve bir gelire sahip olmak için evden para kazanma yöntemlerini tercih ediyor. Kanepede oturarak çalış ve keyfine bak düşüncesi her geçen gün gençler arasında daha da yaygınlaşıyor. Evden para kazanma yöntemleri arasında en çok tercih edilenler ise belli başlı konular geliyor. İnternetten iş yapma, satış yapma, eğitim verme, asistanlık hizmetleri gibi seçeneklerin gençlerin popüler tercihleri arasında yer alıyor. Özellikle internet ve bilgisayar kullanım oranlarının yüksek olması gençlerin bu konuda farklı alternatiflere yönelebilmesini sağlıyor.

İnternetten İş Yaparak Para Kazanma

İnternet sayesinde evden para kazanma oldukça basit ve kabul edilmiş yöntemler arasında yer alıyor. Gençlerin hizmetlerini internet üzerinden sunması aynı zamanda tek bir firmaya bağlı olmadan çalışabilme özgürlüğü sağlıyor. Bu işlerin başında affiliate marketing, Twitch ya da YouTube üzerinden yayın yapma, metin yazma ve çeviri yapma geliyor. Ayrıca günümüzde blog açma ve reklamdan para kazanma da hayli popüler seçenekler arasında yer alıyor. Bu konuda gençleri, müşteriler ile buluşturan çeşitli platformlar bulunuyor. Yerli ve yabancı çok sayıda platform hizmetlerini internetten sunmaya hazır gençler ile bu hizmetlere ihtiyaç duyan kullanıcıları bir araya getirerek evden para kazanma fikrini mümkün kılıyor.

İnternetten Satış Yaparak Para Kazanma

E-ticaretin günümüzde geldiği nokta tartışmaya kapalı ve bu pazarın önümüzdeki yıllarda giderek büyümeye devam edeceği ise son derece açık. Bu noktada internetten satış yapmak da evden para kazanma yöntemleri arasında sık tercih edilen yöntemlerden birisi haline geliyor. Stok fotoğrafları çekmek ve bunu stok fotoğrafçılığı platformları üzerinden satmak ve büyük e-ticaret siteleri aracılığı ile drop shipping yapmak bu seçenekler arasında yer alıyor. Ayrıca gençlerin kendi tasarımlarını yapıp satabildiği platformlar evden para kazanırken aynı zamanda bir marka yaratma fırsatını buluyor ve bu nedenle çok tercih ediliyor.

Eğitim Vererek Para Kazanma

İnternetin gündelik hayatımıza sunduğu en büyük kolaylıkların başında bilgiye erişme geliyor. Artık insanlar ihtiyaç duydukları bilgiye eskisinden daha kolay bir şekilde erişebiliyor. Günümüzde resim yapmak isteyen, enstrüman çalmak isteyen ya da yabancı dil öğrenmek isteyen birisi ilk olarak internete başvuruyor. Bu gibi yeteneklere sahip olan öğrenciler internet üzerinden eğitim vererek para kazanma şansı elde ediliyor. Ayrıca çeşitli eğitim platformları, gençlerin vermek istedikleri eğitimi videoya çekerek satmasını sağlıyor. Udemy, Khan Academy gibi birçok platform gençlerin yeteneklerini bu konuda eğitim almak isteyenlerle buluşturarak ek bir gelir kapısı yaratıyor. Buradan elde edilen gelir o dersi alan kişi sayısına göre önemli ölçüde değişiyor ve birçok gencin başka bir iş yapmadan para kazanmasını sağlıyor.

Hizmetleri İnternetten Sunma

Günümüzde birçok kuruluş artık ihtiyaç duyduğu bazı hizmetleri kendi bünyesinde çözmek yerine internetten almayı tercih ediyor. Bu trend evden para kazanma yöntemlerini tercih eden gençlere önemli avantajlar sağlıyor. Günümüzde sanal asistanlık, müşteri hizmetleri temsilciliği, finansal danışmanlık ve marka elçiliği gibi birçok hizmet artık şirketlerin dış kaynaklardan temin ettiği hizmetler arasında yer alıyor. Özellikle yabancı dil bilen gençler sadece yerel şirketlerle değil aynı zamanda bu tarz hizmetlere ihtiyaç duyan yabancı şirketlerle de çalışma fırsatı elde ediyor. Bu yöntemlerin en büyük avantajı ise bu hizmetlerin yerine getirilebilmesi için gerekli olan ihtiyaçların ise hizmeti alacak olan şirketler tarafından karşılanması.

Güncellenme Tarihi : 28.2.2020 11:50

İLGİLİ HABERLER