Sağlık
  • 2.10.2019 06:37

Ünlü Psikoterapist Lütfü Özdemir Tarafından Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimleri Başlıyor

Ünlü Psikoterapist Lütfü Özdemir Tarafından Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimleri Başlıyor

İşte konu hakkında detaylar sizlerle;

Bilişsel davranışçı terapi eğitimi İstanbul 2019 hafta içi programına katılanlar bilişsel davranışçı terapi ile birlikte travma, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu sertifikasına da hak kazanır.

EĞİTİM SÜRESİ: TOPLAM 12 MODÜL- 8 gün-80 SAAT. [ 60 saat uygulamalı eğitim + 20 saat bireysel uygulama (3 seans, kitap okuma ve ödev hazırlama)]

Eğitmen: Lütfü Özdemir

17-18 Ekim                 Perşembe-Cuma

11 -12-13 Aralık         Çarşamba-Perşembe-Cuma

25-26-27 Aralık          Çarşamba-Perşembe-Cuma

Peki Nedir Bu Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi ?

Bilişsel davranışçı terapi eğitimi ya da kısa adıyla BDT eğitimi hakkında bilgi vermeden önce şunun altını özellikle çizmek gerekiyor. Bu terapi yöntemi dünyada bilimsel olarak en etkili terapi yöntemlerinin başında gelmektedir. Malum Psikoterapi teknikleri her geçen gün gelişmektedir. Yüz yıl önce kullanılan terapi teknikleri ile şu anda kullanılan yöntemler arasında büyük farklar bulunmaktadır. Özellikle bilişsel psikoloji ve davranışçı psikoloji alanında yaşanan gelişmeler bize bambaşka kapılar açmıştır.

Dünyada şu anda bilimsel olarak kabul gören en etkili terapi yöntemi Bilişsel davranışçı terapidir. Bu terapi ile birçok psikolojik sorunda danışanınıza uygun terapi teknikleri uygulayabilir ve içinde bulundukları duruma çözüm sağlayabilirsiniz.

Uygulamalı bilişsel davranışçı terapi eğitimi ile katılımcıların bilişsel davranışçı terapi örnekleri üzerinden psikoterapi yapmaya başlayacak seviyeye ulaşması amaçlanmaktadır. Uygulamalı BDT eğitimine katılanlar, klinik görüşme teknikleri, bilişsel davranışçı terapi kuramı, bilişsel kuram ilkeleri, bilişsel davranışçı terapinin temelleri, bilişsel teknikler, davranışçı teknikler, İleri BDT beceri uygulamaları, depresyon, panik bozukluk, obsesif kompülsif bozukluklar, sosyal anksiyete bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu ve özgül fobi, sınav kaygısı, travma sonrası stres bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu konularında teorik ve pratik terapi becerisi kazanır.
Her modülde yer alan konular bilişsel davranışçı terapi teknikleri çerçevesinde çeşitli rol oynama uygulamaları, bilişsel terapi vaka yorumlama örneği ve konuyla ilgili videolar (seans kayıtları) ile desteklenerek katılımcılara anlatılır.
Katılımcılar bilişsel davranışçı terapi eğitimi sonrasında bilişsel davranış ve bilişsel öğrenme süreçlerini, BDT yönelimli terapiyi süpervizyon eşliğinde uygulayabilir duruma gelir.
Bizim eğitimimizin en temel farklı ilk günden itibaren tüm süreçlerin Uygulamalı olmasıdır. Gerçek danışanlarla yapılan gerçek terapilerle yöntem sizlere öğretilir.

 

Güncellenme Tarihi : 2.10.2019 11:35

İLGİLİ HABERLER