Yaşam
  • 28.4.2024 12:08

Ünlü Tiktok yıldızı başından vurularak öldürüldü

Iraklı TikTok yıldızı Umm Fahad Bağdat'ta vurularak öldürüldü..
Bağdatlı bir polis kaynağının CNN'e verdiği bilgiye göre, daha çok Umm Fahad olarak bilinen Iraklı sosyal medya yıldızı Ghufran Sawadi, Cuma gecesi Irak'ın başkenti Bağdat'taki evinin önünde vurularak öldürüldü.

Iraqi social media influencer Um Fahad shot dead by motorbike gunman in  Baghdad - CBS News

Bağdat'ın doğusundaki Zayouna bölgesinde meydana gelen saldırı, güvenlik kamerası tarafından videoya çekilerek sosyal medyada paylaşıldı. Videoda motosiklet kullanan silahlı bir kişinin olay yerinde Sawadi'ye ateş edip öldürdüğü görülüyor. Bağdat'tan bir polis kaynağı videonun gerçekliğini CNN'e doğruladı.

Who Was Umm Fahad? Iraqi TikTok Star Ghufran Sawadi Shot Dead Outside  Baghdad Home | Times Now

Ülkenin İçişleri Bakanı Cuma günü yaptığı açıklamada, "sosyal medyada tanınan bir kadının kimliği belirsiz saldırganlar tarafından öldürülmesinin faillerini ortaya çıkarmak için uzman bir çalışma ekibi kurulduğunu" duyurdu.

Sawadi, vücuda oturan kıyafetlerle pop müzik eşliğinde dans ettiği videoları paylaştığı TikTok'ta popülerdi. Geçmişte bu videolar Irak yargısı tarafından uygunsuz bulunmuştu. Irak yargısından yapılan açıklamada, Sevadi'nin "müstehcen ve uygunsuz dil içeren, kamu ahlakını ve ahlakını ihlal eden çok sayıda film ve video hazırlamak ve yayınlamak suçundan" altı ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Om Fahad: Iraqi social media influencer shot dead by motorbike gunman |  World News | Sky News

Diğer Iraklı sosyal medya kişilikleri daha önce de ölümcül saldırıların hedefi olmuştu.

Iraklı bir güvenlik kaynağının o sırada CNN'e verdiği demeçte , son zamanlarda bir başka popüler Iraklı TikTok kişiliği olan Noor BM olarak bilinen Noor Alsaffar, Eylül 2023'te Bağdat'ta vurularak öldürüldü .

Om Fahad: Iraqi social media influencer shot dead by motorbike gunman |  World News | Sky News

Instagram ve TikTok'ta 370.000'den fazla takipçisi olan Alsaffar, moda, saç ve makyajla ilgili kısa videolar yayınladı ve sıklıkla müzik eşliğinde dans etti.

Çatışma haberlerinin ardından birçok kişi Alsaffar'ın ölümüne üzülen yorumlar yayınladı, ancak diğerleri bunu alkışlayarak ateşi açan adamı kutladı.

Alsaffar'ın öldürülmesi, Irak'ın LGBTQ ifadesine karşı sert önlemler alması ve bunu kanunen suç saymaya başlamasıyla gerçekleşti.

Güncellenme Tarihi : 28.4.2024 12:21

İLGİLİ HABERLER