Gündem
  • 20.4.2021 10:37

Vaka patlaması yaşanan Erzincan'da marketlere 1 kişi alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu son koronavirüs haritasına göre vaka oranı yüz binde 593,35'e yükselen Erzincan'da İl Pandemi Kurulu toplantısının ardından çok sayıda yeni karar devreye girdi. Yeni koronavirüs tedbirleri kararlarına göre kısıtlama uygulanan günler ve saatlerde market, bakkal, manav gibi yerlere aynı aileden sadece 1 kişi içeri alınacak. Bunun yanı sıra Ramazan bayramı sonuna kadar kentteki tüm park ve mesire alanları da kapatıldı. Erzincan'da maske takmadıkları ve sosyal mesafe kurallarına uymayan vatandaşlar kameralarla tespit edilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle "çok yüksek riskli" iller arasında yer alan Erzincan'da, tedbirlerin alınmasına yönelik İl Pandemi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Erzincan Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 risk haritasında "çok yüksek riskli" iller kategorisindeki bulanan kentte, yeni tedbirlerin alınmasına yönelik toplantı gerçekleştirildiği aktarıldı.

Toplantının ardından Erzincan'da çok sayıda yeni tedbir kararı alındı. Yeni kararlara göre; Kısıtlama uygulanan günler ve saatlerde market, bakkal, manav vb. tüm yerlerde her aileden yalnızca 1 kişi içeri alınacak. Bunun yanı sıra tüm parklar, oyun parkları ve mesire alanları Ramazan bayramının sonuna kadar kapatıldı.

TEDBİRLERE UYMAYANLAR KAMERALARLA TESPİT EDİLECEK

Erzincan'da, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları tarafından maske takmadıkları ve sosyal mesafe kurallarına uymadıkları tespit edilen vatandaşlar, sahadaki polis ekiplerince uyarılacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs Kovid-19 risk haritasında "çok yüksek riskli" iller kategorisindeki bulanan kentte, salgının yayılımını engellemek için bir dizi yeni tedbirlerin hayata geçirildiği aktarıldı.

Ekipler, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğüne bağlı KGYS bünyesindeki yüzlerce kameradan cadde, sokak ve meydanları anlık olarak izliyor.

Kent Güvenlik Yönetim Merkezini ziyaret eden Erzincan Valisi Mehmet Makas, Kovid-19 salgını ile mücadelede denetimlerin daha da yoğunlaştırılarak devam edeceğini belirtti.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu sürelerde sadece ekiplerin değil, KGYS kameralarıyla da denetimlerin yapılacağını ifade eden Makas, maske, sosyal mesafe ve diğer kurallara uymayan vatandaşların kameralar yardımıyla tespit edilerek gerekli cezai işlemin uygulanacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 20.4.2021 10:40

İLGİLİ HABERLER