Asayiş
  • 26.8.2008 00:01

VALİ GÜLER'DEN 'SEKS KASETİ' İDDİASINA AÇIKLAMA!..

İstanbul Valisi Muammer Güler, "kolpa" tabir edilen bir şekilde kardeşinin tehdit edildiğini ve durumu kendisine bildirdiğini belirterek, "İfadelerinde de aynen, 'Valinin kardeşidir. Belki korkar bize para verir diye tahmin ettik. Ama elimizde herhangi bir şey yok' diye itirafta bulunmuşlar" dedi.
Vali Güler, kardeşi F. Güler'e şantaj yapılmasına olayına ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kardeşini bir çetenin, para sızdırmak üzere tehdit ettiğini belirten Güler, "O da savcılığa başvuruda bulundu. Haklarında gerekli işlem yapıldı. 5 tane ruhsatsız tabanca bulundu. 5 kişi adliyeye sevk edildi. Kendisinde para talep etmişler. Önce 50 bin lira talep etmişler, sonradan 10 bin dolara kadar inmişler" dedi.
Gazetecilerin, neyle tehdit edildiğini sorması üzerine Güler, "Onların kendi suç unsurları olduğuna dair bir şey söylemişler ama elde edilen hiçbir suç unsuru yok. Ve bu olaya da 'kolpa' derler polis dilinde. Olmayan bir şeyi varmış gibi gösterip para sızdırmaya yönelik bir şey. Suç işleyen cezasını çeker. Kim buna karşı olursa olsun. Şantajın içeriğini bilmiyorum" diye konuştu.
Tehdit eden kişileri kardeşinin hiçbir şekilde tanımadığını anlatan Güler, "İlk defa karşılaştığı insanlar. Görüntülerden bahsetmişler. Ama ortada ne bir görüntü var ne suç unsuru bir şey var. Kendileri de ifadelerinde olmayan bir şeyi varmış gibi gösterip kendisinden para sızdırmak istediklerini belirtmişler. Kardeşim, Sivil Savunma Uzmanlığı'ndan emekli. Suç işleyen kim olursa olsun suç kime karşı işlenirse işlensin bir ayrıcalık yoktur. Kanuni gereği yerine getirilir. Savcılığa sevk edildi. 5 adet ruhsatsız tabanca bulundu. İfadelerinde de aynen, 'Valinin kardeşidir. Belki korkar bize para verir diye tahmin ettik. Ama elimizde herhangi bir şey yok' diye itirafta bulunmuşlar" şeklinde konuştu.
Kardeşin ne zaman bunu söylediğini sorulması üzerine Güler, "Kardeşim geldi bana söyledi durumu. 'Adamın birisi telefonla arıyor ne yapacağım' diye sordu. Ben de yapacağı şeyin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmak olduğunu söyledim. Kanun hükümleri kardeşim için de benim için de bir başkası için de aynıdır. 10-15 gün önce böyle bir tehditte bulunmuşlar. Kendisi önce ciddiye almamış. Kendisine dedim ki, 'Bunu sana ısrarla yapıyorlarsa yapacağın şey savcılığa suç duyurusunda bulunmaktır'.
Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Organize şubesi tarafından takibe alındı. Tespit edildi. Adamlar derdest edildi. 5 tane de ruhsatsız silah bulundu. İçlerinden bazılarının cezaevinden yeni çıktığı tespit edildi" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:48

İLGİLİ HABERLER