Gündem
  • 4.8.2014 23:12

Veda ziyaretinde ilginç detay

Başbakanlık Merkezi binasında gerçekleşen ziyaret yaklaşık 35 dakika sürdü. Ziyaretin ardından Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ü makam aracına kadar uğurladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün yanlışlıkla Erdoğan'ın ayağına basması fotoğraf karesine yansıdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin dolmasına üç hafta kala veda ziyaretlerine başladı. Gül'ün ilk durağı TBMM, ikinci durağı ise Başbakanlık oldu.

Görev süresinin dolmasına 24 gün kalan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a veda etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, makam arabasının kapısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü karşıladı.

Tokalaşma esnasında Gül'ün Başbakan Erdoğan'ın ayağına kısa bir süre basması dikkatli gözlerden kaçmadı. Veda ziyareti 40 dakika sürdü. Başbakan Erdoğan gelişinde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Gül'ü makam arabasına eşlik edip el sallayarak uğurladı.

Abdullah Gül Başbakanlık'tan önce Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e de, veda ziyaretinde bulundu. Gül'ün bu ziyareti de 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Gül yarın da, yüksek yargı organlarının başkanlarını ziyaret edecek. Ardından akşam yemeğinde Yüksek Askeri Şura üyeleri ile son kez biraraya gelecek.

Cumhurbaşkanı Gül çarşamba günü ise saat 12.00'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Perşembe günü ise, hem HDP'yi hem de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Gül, 12 ve 19 Ağustos'ta Çankaya Köşkü'nde vereceği iki ayrı veda resepsiyonunda da devlet erkanı, iş adamları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:47

İLGİLİ HABERLER