Dünya
  • 9.9.2020 01:11

Vehhabi Prens Salman'ın 50 milyon dolarlık fuhuş partisi

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın 50 milyon dolarlık fuhuş partisi

New York Post, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın savurgan hayatı ve servet edinme arzusu üzerine bir analiz haber yayınladı. Gazete, Bradley Hope ve Justin Scheck tarafından yazılan 'Kan ve Petrol' adlı kitapta geçen bazı konulardan alıntılarda bulundu.

New York Post'un haberi, Muhammed bin Salman'ın Maldivler'de bir tatil beldesinde düzenlediği ve devam etmesi beklenen 50 milyon dolarlık bir partinin ayrıntılarını içeriyor.

Is Saudi Crown Prince Mohammed Bin Salman dating Lindsay Lohan? - OrissaPOST

Gazetede yayınlanan haberde, ''Babasının Suudi Arabistan tahtına çıkmasının ardından iktidara gelen prensin hayatının, özel bir adada manken ve modellerin katıldığı Maldivler Partisi ile özetlenebileceği'' ifade edildi.

Saudi Arabia arrests two more women activists | Middle East Eye

Haberde Temmuz ayında düzenlenen parti hakkında, "Modellerin kalabalık teknelerle geldiği" belirtilirken ''Bunlar Brezilya, Rusya ve diğer yerlerden Maldivler'deki özel adaya Ortadoğu'dan gelen onlarca erkekle kutlama yapmak için getirilen 150 kadındı." ifadeleri yer aldı.

Haberin bazı kısımları Mepa News okurları için Türkçeleştirildi:

"Partinin sahibi olan 29 yaşındaki Muhammed bin Selman, savunma bakanı ve veliaht prens yardımcısıyken bugün veliaht prens olmakla birlikte babası Kral Selman'dan sonra ülkedeki en etkili kişi.

2015'te özel bir adada bir aylığına kutlama yapma hazırlıkları başladı. Adadaki her villada yüzme havuzu, marina ve hizmetçi bulunmakta olup ziyaretçilerin tropikal iklimde yapay kar ortamında eğlenebilmeleri için bir buz makinesi getirildi.

Aynı zamanda The Wall Street Journal gazetesinin de yazarları olan kitabın müellifleri, "Prens için uygun bir tatildi. Muhammed bin Selman adanın tamamını kendisine ve çevresine kiraladığı için her şey emrindeydi. Bir aylık kiralama bedeli 50 milyon dolara ek olarak adadaki her işçiye beş bin dolar maaş ve cömert bahşişler vadedildi" ifadelerini kullandı.

Bu işçiler genellikle ayda 1.000 veya 1.200 dolar kazanıyor. Vaad edilen maaşlarda ise mahremiyeti ve gizliliği korumak için oldukça cömert davranıldı. Muhammed bin Selman tatilini, gazetelerden ve medyadan uzak tutmaya çok istekliydi.

"Partiye akıllı telefon alınmadı, iletişim 3310 ile sağlandı"

Yazarlar, şöyle ekledi: ''Muhammed bin Selman, Suudi gençlerin, iktidar ailesi tarafından yapılan müstehcen harcama sözleşmelerinden, prenslerin evleriyle gurur duymalarından, Harrods'taki aşırı harcamalardan ve Mayfair (Londra) sokaklarında kullandıkları spor arabaları sık sık sosyal medya hesaplarında paylaşmalarından bıktıklarını biliyordu.''

Gizliliği korumak için çalışanların akıllı telefonlarını adaya getirmelerine izin verilmezken yalnızca iletişim amaçlı Nokia 3310 telefonu istisna tutuldu.

Bazı personellerden mankenleri karşılamaları istenirken mankenler adadaki iskeleye ulaşmalarının akabinde cinsel hastalık taşımadıklarından emin olmak için her biri küçük bir golf arabası ile tıbbi bir kliniğe nakledildi.

Mankenlerin tıbbi kontrolleri tamamlanıp her model villasına yerleştirildikten sonra, Muhammed bin Selman ve arkadaşları jet ski ile geldi.

Muhammed bin Selman, adada eğlencenin dozunu artırmak için Pitbull, Koreli rapçi PSY ve DJ Afrojack gibi isimleri kiraladı.

Gizli ada bilgilerine göre Jennifer Lopez ve Shakira'nın da sahne alması bekleniyordu. Erkekler bütün gün uyuduktan sonra ve güneş batınca partiye hazırdılar.

DJ, havuza bakan salonda dans bağlantılarını tamamladı ve adanın dört bir yanına dağıtılmış sahnelerle bağlantılar gerçekleştirdi.

Muhammed bin Selman, bir gece Afrojack'ı sahneye çıkardı ve sandalyesine oturarak en sevdiği dans şarkılarını çaldırdı.

İki yazar, partilerin bazen sabaha kadar devam ettiğini söyledi.

"Haberlerin yayılmasından sonra Muhammed bin Selman adayı terk etti"

Adadaki çoğu çalışan, Suudiler başka bir Müslüman ülkenin sakinlerinin önünde alkol içmek istemedikleri için görevden alındı. Bunun akabinde ​​fuhuş partisinden yaklaşık 1 hafta sonra Muhammed bin Selman'ın da adada olduğu haberleri sızdırıldı.

Yayılan haberlerin sonrasında Muhammed bin Selman, adayı hızlıca terk ederken çok geçmeden model ve mankenler de bölgeden uzaklaştırıldı.

İki yazar, olaydan sonra Muhammed bin Selman'ın, uzunluğu 134 metre olan dünyanın en büyük 10 yatından biri olan Serene'yi satın aldığını belirtti.

Yat denizde eğlenmek içindi. Karada da eğlenmek için Bin Selman'ın ekibi Paris yakınlarındaki Versay'da 300 milyon dolara bir konak satın aldı.

Yazarlar, paranın israf edilmesinin diğer prenslere kıyasla babasının mütevazı servetine bir cevap gibi göründüğünü söylüyor.

Muhammed bin Selman kimdir?

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman 31 Ağustos 1985'te doğdu. Kendisi, o zamanlar Prens olan Kral Selman'ın üçüncü eşi Fahdah bin Felah bin Sultan'ın en büyük oğlu.

Suudi prenslerinin çoğunun aksine eğitimini Suudi Arabistan'da tamamladı.

2009 yılında o zamanlar Riyad'ın Valisi olan babasının özel danışmanı olarak atandı.

Muhammed bin Selman'ın iktidara tırmanışı 2013 yılında Veliaht Divanı Başkanı olarak atandığında başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 10.9.2020 00:56

İLGİLİ HABERLER