Medya
  • 31.12.2020 12:45

WhatsApp'tan gelen bu mesaja cevap vermeyin!

WhatsApp dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması unvanına sahip. 2 milyarı geçen kullanıcı sayısı var. Neredeyse her gün yeni bir WhatsApp özelliği ortaya çıkıyor.

2021'de de birçok yenilik uygulamaya eklenecek. Diğer yandan WhatsApp dolandırıcıların ve siber suçluların hedefinde bulunuyor. Siber korsanlar, WhatsApp hesaplarını ele geçirmek için akıl almaz yöntemler kullanıyorlar. WhatsApp hesabının çalınmayı amaçlayan yeni bir yöntem ortaya çıkarıldı. Dolandırıcıların yeni yöntemi nedir? Ne yapıyorlar? Kullanıcıların alması gereken güvenlik önlemleri nedir?

Geçmiş dönemde dolandırıcılar WhatsApp Gold ve farklı yöntemlerle, hesapları ele geçirmeye veya değerli bilgilere ulaşmaya çalışmıştı. Şimdi de dolandıcılar yeni bir yöntemle tekrar ortaya çıktı. Siber suçlular yeni hack yöntemiyle WhatsApp hesabını çalmayı amaçlıyor. Peki bu yeni yöntem nasıl çalışıyor?

DOLANDIRICILAR İNSANLARI BU ŞEKİLDE KANDIRIYOR

Söz konusu yeni yöntem WhatsApp doğrulama kodu içeren SMS'ler aracılığıyla çalışıyor. İlk önce kullanıcıya, WhatsApp'ın kurulduğında gelen doğrulama mesajıyla aynı olan bir SMS geliyor. Kullanıcı bu mesajın direkt olarak WhatsApp'tan geldiğini sanıyor ve şüphelenmiyor. Fakat bu noktada işler değişiyor.

Doğrulama mesajının arkasından kullanıcıya, hesabı ele geçirilmiş bir arkadaşı tarafından bir mesaj geliyor. Mesajda ise "Merhaba, kusura bakmayın, size yanlışlıkla SMS ile 6 haneli bir kod gönderdim, lütfen bana iletebilir misiniz? Acildir. SMS kodu?" yazıyor.

Eğer kullanıcı, arkadaşından gelen SMS'teki kodu paylaşırsa WhatsApp hesabı dolandırıcıların eline geçmiş oluyor. Dolandırıcılar ele geçirdikleri hesaptaki kullanıcının rehberinde kaç kişi varsa onlara da bu yöntemi uygulayıp, kandırmaya ve WhatsApp hesaplarını çalmaya çalışıyor.

Oldukça tehlikeli bir durum. Kullanıcının çevresindeki herkesi tehlikeye sokuyor. WhatsApp'ta değerli bilgiler yer alabilir ve bu bilgilere erişilebilir. Bu yöntemle binlerce kişinin WhatsApp hesabının ele geçirildiği düşünülüyor.

KULLANICILAR NEYE DİKKAT ETMELİ? ALINMASI GEREKEN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ NEDİR?

Doğrulama kodu sadece kişiye özeldir ve bir başkasıyla paylaşılmaz. Bu yüzden bir arkadaşınızdan veya birinden gelen sözde doğrulama koduna veya linklere kanmayın.

WhatsApp doğrulama kodu sadece uygulama yüklenip, kurulduktan sonra bir kereliğine istenir ve ikinci kez istenmez. Ayrıca doğrulama kodu WhatsApp'ı yükleyen kullanıcıya gelir. Bir başkasına gönderilmez.

 


 

Güncellenme Tarihi : 31.12.2020 12:51

İLGİLİ HABERLER