Gündem
  • 12.1.2021 12:27

WhatsApp'tan yeni gizlilik sözleşmesi açıklama

Dünyanın en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, bu sabah Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı. Kullanıcıların gizliliğine önem verildiğinin altını çizen WhatsApp, hiçbir şekilde özel yazışmaların ve konuşmaların dinlenmediğini, kaydedilmediğini belirtti.

"Bazı söylentileri incelemek ve özel mesajlarınızı uçtan uca şifrelemeyle korumaya devam ettiğimizden yüzde 100 emin olmak istiyoruz." açıklamasında bulunan WhatsApp, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada kullanıcıların iletişimlerini kesinlikle görmediğini kaydetti. Bir tablo da paylaşan şirket, şu satırlara yer verdi:

- WhatsApp ve Facebook, özel mesajlarınızı hiçbir şekilde göremez ve sesli konuşmalarınızı dinleyemez.

- WhatsApp hiçbir şekilde mesajlaşmaların veya konuşmaların kaydını tutmaz.

- WhatsApp ve Facebook, paylaştığınız lokasyonu göremez.

- WhatsApp, kişi rehberinizdeki hiçkimseyi Facebook ile paylaşmaz.

- WhatsApp grupları gizlidir.

- Paylaştığınız mesajları sonradan yok olacak şekilde de yollayabilirsiniz.

- Kendi WhatsApp verilerinizi indirebilirsiniz.

WhatsApptan gizlilik sözleşmesiyle ilgili yeni açıklama
 

Bu açıklamaya oldukça benzer bir başka açıklama da dün sabah saatlerinde Facebook cephesinden gelmişti. Facebook Türkiye ofisinden gelen açıklama ise şöyle:

 "WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz."

Güncellenme Tarihi : 12.1.2021 12:31

İLGİLİ HABERLER