Ekonomi
  • 23.8.2020 20:10

Wordpress İnternet Sitesi Kurmak

Web sitesi kurma amacında olanların birçok alternatifi bulunmaktadır. Fakat bu alternatifler arasında hem dünyada hem de Türkiye'de en çok tercih edileni wordpress'tir. Wordpress sitesi kurma için bazı adımlar gereklidir. Aslında bakıldığı vakit domain ve hosting satın almak yalnızca wordpress sitesi kurma için değil tüm alternatiflerde de bu zorunludur. Eğer wix gibi siteler aracılığıyla bir internet sitesi kuruyorsanız domain ve hosting almanız gerekli değildir. Fakat bu sefer de siteniz arama motorlarında önerilmeyecektir. Şimdi wordpress sitesi kurma nasıl bir şekilde gerçekleşiyor adım adım inceleyelim.

1- Domain ve Wordpress Hosting Satın Alma: Domain alan adı demektir. Örneğin youtube.com youtube'un domain adresidir. Hosting de web sitesinde yayınlanmak istenen sayfaların, resimlerin veya dokümanların barındığı yerdir. Domain ve hosting'i aynı siteden almanız sizin için daha doğru olacaktır.

Wordpress sitesi kurma için domain'i ücretsiz alacağınız yalnızca wordpress hosting satın almak için maliyete katlanacağınız birçok site bulunmaktadır. Bu siteleri araştırarak kendiniz için en doğru düşündüğünüz siteyi bulup domain ve wordpress hostingi satın alabilirsiniz.

Domain ve hosting satın alırken her sitenin basit paketlerinden gelişmiş paketlere birçok seçeneği bulunmaktadır. Ayrıca süresini de siz seçmektesiniz. Eğer projenize güveniyorsanız uzun süreli almak sizin için daha doğru olacaktır. Çünkü domain ve hosting fiyatları her yıl belirli bir artış yaşamaktadır. Siz 3 yıl süreli domain ve hosting satın alarak bu fiyat artışından kendinizi korumuş olursunuz.

2-Wordpress Kurulumu: Domain ve hosting satın alarak oluşturmuş olacağınız web sitesinin maliyet kısmını bitirmiş oluyorsunuz. Wordpress kurulumu için herhangi bir ücret ödemenize gerek duyulmamaktadır. Wordpress sitesi kurma oldukça kolaydır. Bu işlem için kodlama bilmenize ihtiyaç yoktur. Sayfalar, menüler, formları istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

Wordpress kurulumu oldukça kolay. Wordpress kullanıcı adı ve şifrenizi oluşturmanız halinde 1-2 dakika içerisinde kurulum tamamlanmış olacaktır. Kurulumdan sonra wordpress yöneticisi aktifleşmiş olacaktır. Wordpress kurulumuyla birlikte wordpress sitesi kurma yolunda bir adımı daha tamamlamış oluyoruz.

3-Wordpress Yönetim Paneli: Wordpress yöneticisi wordpress kurulumuyla aktifleşmişti. Buraya girip gerekli düzenlemeleri yaparak wordpress sitesi kurma yolundaki son adımınızı da tamamlamış olursunuz. Wordpress yönetim panelinden sitenizi özelleştirip, ilk blog yazınızı yayınlayabilir görünümünü güncelleyip eklentiler kısmından sitenize eklentiler ekleyip, ayarlar kısmından sitenin ayarlarına bakabilirsiniz. Wordpress oldukça anlaşılır bir ara yüze sahip olduğu için yönetim panelini kısa bir sürede çözmüş olacaksınız. Bu sayede herhangi bir yazılım bilgisi bilmeden dahi oldukça profesyonel bir web sitesi sahibi olmuş olacaksınız.

İşte wordpress sitesi kurma bu 3 adımdan oluşmaktadır ve hem zaman olarak hem de maliyet olarak oldukça uygun bir uygulamadır. Wordpress sitesi kurma oldukça yaygın olduğu için aklınıza takılan sorulara da kısa bir araştırma yaparak hemen cevap bulabilirsiniz. Yönetim paneline de www.sitenizinadi.com/wp-admin yazarak hemen ulaşabilirsiniz.

Wordpress her amaca uygun bir uygulamadır. Wordpress sitesi kurma aşamasında birçok kişi wordpress'in amacına uygun olup olmadığı konusunda tereddüt yaşayabilir. Fakat sitenizi gerek blog gerek e-ticaret sitesi gerekse de kurumsal bir amaç için kurmayı düşünüyorsanız hepsi için wordpress uygun olacaktır.

Aynı zamanda wordpress'te sizin için gerekli olmayan eklentileri eklemeniz sitenizin yavaşlamasına yol açabilir. Bu sebeple yalnızca gerekli olduğunu düşündüğünüz eklentileri yüklemenizde fayda olacaktır. Eklemenizi önerebileceğimiz bir eklenti varsa bu da wordpress güvenlik eklentisi olacaktır. Bu eklenti sayesinde wordpress sitesi kurma işlemini daha güvenli bir şekilde tamamlamış olacaksınız.

Güncellenme Tarihi : 23.8.2020 20:11

İLGİLİ HABERLER