Yakalanacağını anlayınca polise kurşun yağdırdı

2 dk okuma
Yakalanacağını anlayınca polise kurşun yağdırdı

Hızlı Özet

Bursa'da üç farklı suçtan aranması olan bir şahsın içinde olduğu aracı durdurmak isteyen polis ekipleri, 10 kilometrelik kovalamacanın ardından aracı durdurdu. Araçtaki şahıslardan biri polise kurşun yağdırırken, bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. yakalanan şahsın ve firar eden kişinin kaçma anı ve kaçtıkları otomobilin askıda kalması ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.






Bursa'da üç farklı suçtan aranması olan bir şahsın içinde olduğu aracı durdurmak isteyen polis ekipleri, 10 kilometrelik kovalamacanın ardından aracı durdurdu. Araçtaki şahıslardan biri polise kurşun yağdırırken, bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. yakalanan şahsın ve firar eden kişinin kaçma anı ve kaçtıkları otomobilin askıda kalması ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.



Olay, merkez Yıldırım ilçesi 75. Yıl mahallesi Kerpiç sokakta meydana geldi. Barış Manço Kültür Merkezi yakınlarında 16 ADU 202 plakalı aracın içerisinde şüpheli F.T.(27)'yi fark eden polis ekipleri, aracı durdurmak istedi. Polislerin dur ihtarına uymayan şüpheli ve yanındaki iki kişi kaçmaya başladı. Yaklaşık 10 kilometrelik kovalamacanın ardından Kerpiç sokağa giren şüpheliler patika yoldaki setten geçmek isterken otomobil askıda kaldı. Yakalanacağını anlayan F.T., polis ekiplerinin aracını hedef alarak ateş açtı.





Bu esnada araçta bulunan Y.B. ve diğer şahıs ormanlık alana kaçtı. Polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi açmasına aldırış etmeyen F.T., karşılık vermeye devam etti. Ekiplerin uyarı ateşi sonrası sol bağından yaraladığı şahıs suç aleti tabanca ile kaçmaya başladı. Diğer şüphelilerden Y.B. ise etkisiz hale getirildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan ekipler, kaçan F.T. ve henüz kimliği belirlenemeyen şahsı yakalamak için çalışma başlattı.





Suç aletiyle çalılıklara saklandı



Polis ekipleri kendilerine ateş açarak kaçan şüpheli F.T. (27)'yi çevrede yaptıkları güvenlik kamera incelemesinin ardından kaçış güzergahı üzerindeki çalılıklara saklandığı yerde suç aleti tabancayla yakaladı. Şahısların kaçtığı otomobilde yapılan aramalarda bir adet pompalı tüfek, 2 adet ruhsatsız tabanca, bıçak ve çok sayıda fişek ele geçirdi. Şüpheli F.T.'nin kasten adam öldürmeye teşebbüs, silahlı tehdit ve ateşli silah bulundurma, ateşli silahlar, mermiler, bıçaklar ve sırf saldırı veya savunma hedefiyle yapılmış olan aletlerin Türkiye'ye sokulması, üretilmesi, satın alınması, satılması, taşınması veya bulundurulması suçlarından aranmasının olduğu ve yakalanmak istemediği için ateş açarak kaçtığı öğrenildi. Polis ekiplerinin ateş ederek etkisiz hale getirdiği şüpheli olay yerine istenen ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılırken, diğer şüpheli Y.B. gözaltına alınarak emniyete götürüldü.





Kimliği sonradan tespit edilen ve kaçan üçüncü şüphelinin yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları devam ederken, yakalanan şahsın ve firar eden kişinin kaçma anı ve kaçtıkları otomobilin askıda kaldığı anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.




Bu haber 679 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Gürlek: Yazıcıoğlu soruşturmasında FETÖ’nün karanlık izleri var
Asayiş

Bakan Gürlek: Yazıcıoğlu soruşturmasında FETÖ’nün karanlık izleri var

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili 19 kişinin tutuklandığını, 8 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini duyurdu. Bakan Gürlek, "Soruşturmanın ucu nereye uzanırsa uzansın, devletimiz hukuk içinde sonuna kadar gidecektir. Hiçbir şüphenin cevapsız bırakılmasına, hiçbir örgütlü yapının milletimizin adalet beklentisinin önüne geçmesine müsaade edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Habervitrini14698 Görüntüleme
Haluk Levent’ten ‘borç ilişkisi’ kılıfı! 90 milyon TL iddiasına 'Yalan' dedi
Asayiş

Haluk Levent’ten ‘borç ilişkisi’ kılıfı! 90 milyon TL iddiasına 'Yalan' dedi

Vatandaşların depremzedeler için yaptığı bağışları kumar masalarında heba eden, milyonlarca lirayı bahiste kaybeden, "Borsada işlem yapmak gibi pis bir zaafım var" diyerek kendini savunan AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent, Sevda Kurt’un ‘Evlilik vaadi ile kandırıldım’ iddiasına cevap verdi. 2 belge paylaşan Levent, aralarındakinin borç ilişkisi olduğunu öne sürerek “MASAK raporları bunu doğrulamakta” dedi.

Habervitrini12139 Görüntüleme
Narin Güran davasında Yargıtay'dan Nevzat Bahtiyar hakkında karar!
Asayiş

Narin Güran davasında Yargıtay'dan Nevzat Bahtiyar hakkında karar!

Narin Güran cinayetinde 17 yıl hapis cezasına çarptırılan Nevzat Bahtiyar dosyasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görüşünü açıkladı. Hazırlanan tebliğnamede, Bahtiyar'a verilen cezanın hukuka uygun olduğu belirtilerek hükmün onanması istendi.

Habervitrini14443 Görüntüleme
Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında tutuklanan albay ve eşinin ifadeleri ortaya çıktı
Asayiş

Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında tutuklanan albay ve eşinin ifadeleri ortaya çıktı

BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada tutuklanan emekli albay Ali Armağan ile eşi Şerife Armağan'ın ifadeleri ortaya çıktı. Armağan, kaza günü uçuşuna ilişkin iddiaları reddederken, Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'la bağlantısı olduğu yönündeki suçlamaları da kabul etmedi.

Habervitrini11795 Görüntüleme