Dünya
  • 13.8.2020 00:13

Yunanistan önce Macron'a sonra Sisi'ye yalvardı!.. Fransa Akdeniz'e asker yolluyor

Türk hamleleriyle tutuşan Yunan Başbakanı bir doğuya bir batıya koşuyor.. Dünyada ne kadar Türk düşmanı varsa toplanıyor..Kyriakos Mitsotakis'in salya sümük ağladığı Fransa Cumhurbaşkanı Macron Doğu Akdeniz'e asker göndereceğini duyurdu..

Başbakan Kyriakos Mitsotakis, Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri ve Türkiye'nin Oruç Reis'e sismik araştırma yaptırmasını görüşmek üzere dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.
Sebebi meçhul Türk düşmanlığıyla öfke dolu olan Macron, Yunanistan'a tam destek verip askeri birimini arttıracağını söyledi. Macron daha sonra Twitter'den bu kararını resmen açıkladı.

Yunan Başbakanı bu kez doğuya koşup Mısır Cumhurbaşkanı firavun Abdül Fettah el Sisi ile de görüştü.

Mitsotakis ve Sisi, iki ülke arasında imzalanan denizcilik anlaşmasının onaylanmasının bir an önce onaylanması gerektiği konusunda anlaştılar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin sismik araştırma ve sondaj gemisi Oruç Reis için Akdeniz’de Navtex ilan etmesinin yeni bir gerilim dalgasını tetiklediğini belirtti.

Macron, Twitter’den yaptığı açıklamada, Türkiye’nin NATO’dan müttefiki olan ülkelerle barışçıl diyaloga başlaması gerektiğini belirterek, “Doğu Akdeniz’deki durum endişe uyandırıyor. Türkiye’nin tek taraflı sondaj kararı yeni gerilim dalgasına yol açtı. Türkiye, komşu ve NATO müttefiki ülkeler arasında barışçıl diyaloga geçmek için bu tür kararlara son vermeli” ifadesini kullandı.

Macron ayrıca “uluslararası hukuka uyulması gerektiğini göstermek” amacıyla Fransa’nın Akdeniz’deki askeri varlığını geçici olarak genişletme kararı aldıklarını belirtti.

 

Güncellenme Tarihi : 13.8.2020 00:35

İLGİLİ HABERLER