Medya
  • 26.8.2019 21:20

Zamma zam diyemeyen Milliyet Gazetesi bakın ne dedi?

Milliyet 'zam' diyemedi, sosyal medyadan tepki geldi

Milliyet, okuyucularına son dakika haberi verirken, benzindeki zamma, "zam" diyemedi. Milliyet, haberinde, "Benzin ve motorin fiyatlarında değişiklik" ifadelerini kullandı.

Motorinin litre fiyatına 11 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 16 kuruş zam geldi.

Söz konusu artışlar pompa fiyatlarına bu gece yarısından itibaren yansıyacak.

Ankara'da ortalama 6,26 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,37 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,20 liradan 6,31 liraya, İzmir'de 6,28 liradan 6,39 liraya yükselecek.

MİLLİYET "ZAM" DİYEMEDİ...

Demirören Medya Grubu'na ait Milliyet ise, yaptığı haberle sosyal medya alay konusu oldu.

Milliyet, okuyucularına son dakika haberi verirken, benzindeki zamma, "zam" diyemedi. Milliyet, haberinde, "Benzin ve motorin fiyatlarında değişiklik"ifadelerini kullandı.

Haberi Anadolu Ajansı'ndan alan ve kaynak gösteren Milliyet, haber içeriğinde ise, "Motorinin litre fiyatına 11 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 16 kuruş artışa gidildi" ifadelerine yer verdi.

Milliyet'i, gelinen noktada "zam" demeye korkarken, haberi verdiği başlıkla da "pes" dedirtti.

Daha önce hükümete yakın medya, "zam" haberlerinde, "güncelleme" ifadesi kullanılırken, şimdi de yeni bir terim kullanılarak, "zam" için "değişiklik" ifadesine yer verilmesi de ayrıca dikkat çekti.

Milliyet'in düştüğü bu hale birçok ünlü isim de tepki gösterdi.

Yazar Sinan Meydan, "Koca Milliyet ne hallere getirildi! Çok yazık" derken, Saadet Partili Ali Aktaş ise, "Ne diyelim; değişik bunlar" diyerek tepkisini dile getirdi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da, "Benzin ve motorin değer kazanmış anlaşılan" yorumunda bulunurken, AKP'ye yakın televizyon yorumcusu Ömer Turan da, “Bunun bir sonrası ‘değer kazandı’ tabiri olacak sanırım. Benzin fiyatları değer kazandı” ifadelerini kullandı.

Milliyet'in haberine tepki gösteren bazı ünlü isimler ise şu şekilde:

AA VERDİ, MİLLİYET VEREMEDİ

Öte yandan, AA, söz konusu habere ilişkin olarak, "Motorin ve benzine zam"başlığını kullanırken, Milliyet'in bu başlığı atamaması dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 26.8.2019 21:29

İLGİLİ HABERLER