Gündem
  • 12.4.2024 10:00

“Hizbullah, savaşçılarını Suriye'ye naklediyor.. İki taraftan saldıracaklar

“Hizbullah, üyelerini Suriye'ye naklediyor.” İsrail web sitesi: Lübnan örgütünün sınırda saldırı başlatmak için istihbarat faaliyeti

İsrail gazetesine göre İsrail işgal ordusu, Hizbullah'ın Suriye sınır bölgesindeki faaliyetleri hakkında istihbarat bilgileri topladığını ve oradan "İsrail"e saldırı düzenlemeye hazırlık yaptığını tahmin ediyor. ,

İsrailli internet sitesi, Hizbullah'ın mensuplarını Suriye'ye naklettiğini ve Suriye ordusunun oradaki noktalarıyla koordineli olarak "İsrail"i ayıran çite yaklaşmaya çalıştığını bildirdi.

 Site, bunun için onayın Suriye rejimi başkanı Beşar Esad'dan mı yoksa yerel işbirliğinden mi geldiğinin şu aşamada net olmadığını belirtti.

İsrail internet sitesine göre, dün gece "İsrail ordusu, İsrail iç cephesine yönelik bir saldırıya hazırlanmak amacıyla, Hizbullah tarafından kontrol edilen Suriye Golan Tepeleri'nin ortasındaki Hamdiyeh'de Esad rejiminin askeri altyapısına saldırdı." .

Hizbullah'ın Suriye'de gerçekleştirdiği tahkimatlar, İsrail ordusunun, üyeleri neredeyse her gün saldırılara maruz kalan örgütün, Suriye'nin Golan Tepeleri'nde İsrail'e karşı geniş bir plan kapsamında altyapıyı modernize etmeye ve genişletmeye çalıştığı yönündeki değerlendirmesini güçlendiriyor.

İsrail ordusunun tahminlerine göre, "Suriye rejim liderleri İsrail'e ordunun askeri bölgelerinden saldırılara izin veriyor ya da görmezden geliyor."

UNIFIL: Hizbullah ile İsrail arasında gerilimin tırmanması tehlikesi gerçek

İlgili bir bağlamda, güney Lübnan'daki UNIFIL misyonunun başkanı, "Lübnan ile İsrail arasındaki Mavi Hat"ta gerilimin tırmanma tehlikesinin gerçek olduğunu söyleyerek, askeri çatışmanın herhangi bir çözüme yol açmayacağını vurguladı.

Lübnan Haber Ajansı'na göre BM yetkilisi ayrıca "İsrail" ile Hizbullah arasındaki karşılıklı çatışmaların sona ermesi ve kalıcı bir ateşkes ve çatışmaya uzun vadeli bir çözüm sağlanması yönünde çağrıda bulundu.

İsrail savaşına maruz kalan Gazze'yle dayanışma amacıyla Hizbullah ve Lübnan'daki Filistinli gruplar, 8 Ekim 2023'ten bu yana işgal ordusuyla her gün karşılıklı bombardımanlar gerçekleştiriyor, her iki tarafta da ölüm ve yaralanmalar yaşanıyor.

Güncellenme Tarihi : 12.4.2024 10:23

İLGİLİ HABERLER