10 MİLYON EUROLUK SERVETİNİ KENDİNE BAKAN TÜRK KADINLARINA BIRAKAN ALMAN SANAYİCİ ÖLÜNCE KONU MAHKEMELİK OLDU
Yeni yılda Alman Sanayiciler Birliği (BDI) başkanlığını devralacak Jürgen Thumann’ın 91 yaşında ölen kayınpederi Laurens Müller’in tüm servetini kendilerine bıraktığını iddia eden iki Türk kadını, haklarından vazgeçmiyor. Yasal mirasçıların itirazı üzerine başlayan dava 7 yıldır sürerken, Müller’in servetinin 10 milyon Euro olduğu sanılıyor.
ALMAN Sanayiciler Birliği (BDI) Başkanlığı’na seçilen ve Ocak 2005 tarihinden itibaren görevi devralacak olan ‘patronların patronu’ unvanlı işadamı Jürgen Thumann’ın, 1997 yılında ölen milyoner kayınpederi Laurens Müller’in 10 milyon Euro’luk mirasını iki Türk kadına bıraktığı iddia ediliyor.
Yaklaşık 8 yıl önce Laurens Müller’in bir yıl kadar bakıcılığını yapan Hilal Ş. (44) ile annesi Selma G. (65) yaşlı işadamının el yazısıyla hazırladığı vasiyetnamesinde tüm varlığını kendilerine bıraktığını savundu. Ancak işadamının biri müstakbel BDI Başkanı Thumann ile evli olan iki kızının itirazıyla 7 yıldır süren dava yüzünden, ellerindeki vasiyetnameye karşın haklarını alamadıklarından yakındılar. Hilal S. ve annesi Selma G. olayı şöyle anlattılar:
‘Annem 30 yıl kadar hemşire olarak çalıştı. 1996 yılında ben ve annem Laurens Müller’in Düsseldorf’ta yaşadığı evinde bakıcılık işine başladık. Kendisine çok iyi baktık. Daha sonra bir aile gibi olduk. Ben ona hep ‘dede’ derdim. O da bana ‘meleğim’ diye hitap ederdi. Bizleri ve hizmetlerimizi çok sevdi. 14 Ocak 1997 yılında bizi çağırıp el yazısı ve üç imzasıyla bütün mal varlığını bize bıraktığını yazdı. Hatta kendi isteği doğrultusunda ev doktoru, iki avukatın hazır bulunduğu anda vasiyetnameyi bana vererek iyi saklamamı tembih etti. Öz kızları bizim ona baktığımız gibi hizmet etmediler. Ancak, rahmetliye iyi baktık diye bizi işten de attılar. Biz işten atıldıktan yaklaşık iki ay sonra ölüm haberini duyduk. Elimizdeki vasiyetnameyle mahkemeye başvurduk. Ancak her iki kız, babalarının akli dengesinin yerinde olmadığı ve iyi göremediğini iddia ederek mirasın bize verilmesine karşı çıktılar. Düsseldorf’taki yerel mahkemede itirazlar doğrultusunda incelemeler oldu. Bilirkişi Laurens Müller’in el yazısıyla yazdığı vasiyetnameyi kendisinin yazdığını mahkemede açıkladı.’
1.5 MİLYON MARK ÖNERDİLER
Kızların kendilerine para da önerdiğini söyleyen Hilal ve Selma Hanım, ‘Davalar görülmeye başlanmadan önce o zamanlar bize 1.5 milyon mark teklif ettiler. Ancak kabul etmedik. Şimdiye kadar üç avukat değiştirdik. Bugüne kadar başvurduğumuz avukatlar ‘Kanun sizden yana. Hakkınızı alacağız’ diyorlar. Sonra neler olduğunu anlamıyoruz’ diye konuştular.