Gündem
  • 27.9.2023 13:08

120 kişinin yanarak öldüğü düğünden korkunç görüntüler

Irak'ta düğün salonunda yangın faciası: En az 114 kişi öldü, 150 yaralı var


Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında 114 kişi hayatını kaybederken, en az 150 kişi de yaralandı. Irak resmi haber ajansı INA'ya göre, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Musul'da bir düğün salonunda çıkan yangında 93 kişinin ölmesi, 100 kişinin ise yaralanmasının ardından ülke genelinde 3 günlük yas ilan etti.

More than 100 dead in Iraq wedding blaze after 'firework was set off before  bride and groom's slow dance' | World News | Sky News

Irak devlet medyasının Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Irak'ın Musul kentinde bir düğünde çıkan yangında en az 114 kişi öldü , 150 kişi de yaralandı.

Yetkililer, ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

Devlet medyasına göre, düğün eğlencesi sırasında havai fişeklerin yakılmasının ardından etkinlik salonunda yangın kısa sürede büyüdü.

 

Musul'da düğün salonunda yangın faciası: En az 100 ölü!

 

Bölgedeki Reuters muhabirinin kaydettiği videoda, itfaiyecilerin hayatta kalanları aramak için küle dönen enkaza tırmandığı görüldü.

 

Yangının nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak kapalı alanda kullanılan havai fişeklerin yangına neden olmuş olabileceği ifade edildi.

Ön incelemede, düğün salonunun ülkede yasa dışı olan son derece yanıcı inşaat malzemelerinden yapıldığını ve bu durumun binanın hızla çökmesine katkıda bulunduğu açıklandı.

 

Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'nin ofisi yaptığı açıklamada, yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

 

FELAKETİN BOYUTU GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

114 kişinin hayatını kaybettiği yangının boyutu ise sabah saatlerinde daha net görüldü.

 

Düğünün gerçekleştiği salonunun tamamen küle döndüğü görüldü.

 

3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Irak resmi haber ajansı INA'ya göre, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Musul'da bir düğün salonunda çıkan yangında 93 kişinin ölmesi, 100 kişinin ise yaralanmasının ardından ülke genelinde 3 günlük yas ilan etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 28.9.2023 01:51

İLGİLİ HABERLER