Dünya
  • 27.10.2024 09:00

15 yaşındaki çocuk ailesinin 5 ferdini kurşuna dizdi

Washington eyaletindeki evlerinde 5 aile üyesinin öldürülmesinin ardından 11 yaşındaki bir kız çocuğu kaçmadan önce ölü taklidi yaptı..

Washington eyaletinde 11 yaşında bir kız çocuğu, kanlar içinde ve yaralı bir şekilde tüm ailesinin öldüğü silahlı saldırıdan kurtulmak için sabahın erken saatlerinde evinden kaçtı .

Yetkililer bu hafta günlerdir Washington'daki Fall City'de beş kişinin korkunç, ölümcül şekilde vurulmasını araştırıyor. Şimdi, mahkeme belgelerinde ayrıntılı olarak açıklanan kızın ifadesi, yaşananlara dair ilk bakışı sağlıyor.

11 yaşındaki kız, pazartesi günü silah sesleriyle uyandığını hatırladı. Yatak odası kapısının dışına baktığında, babası Mark Humiston'ı başında kanla ve 9 yaşındaki erkek kardeşini ağzında kanla gördü - ikisi de mahkeme belgelerine göre koridorun zemininde yatıyordu.

Belgelerde, 11 yaşındaki kızın, 7 yaşındaki kız kardeşinin ortak yatak odasından çıktığında bir silah sesi daha duyduğunu, ardından küçük kız kardeşinin yere düştüğünü gördüğü belirtiliyor.

Soruşturmacılara, silahlı saldırganın daha sonra yatak odasına geldiğini ve silahıyla bir veya iki kez ateş ettiğini, eline ve boynuna isabet ettiğini söyledi .

Merminin çarpmasından duyduğu acıya rağmen 11 yaşındaki çocuk yetkililere silahı tanıdığını söyledi. Mahkeme belgelerine göre bu, babasının gümüş Glock tabancasıydı.

Ve o da tetikçiyi tanıdı. 15 yaşındaki kardeşiydi, dedi.

11 yaşındaki kız çocuğu, abisinin diğer aile üyelerinin cansız bedenlerine yaklaşıp hayatta olup olmadıklarını kontrol ettiğini ve abisi yatağının yanında durduğunda kendisi de ölü taklidi yaptığını hatırladı.

Yetkililer, anneleri Sarah Huminston ile 13 yaşındaki kardeşlerinin evin başka bir yerinde vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Aynı silahlı saldırıyla ilgili iki 911 çağrısı

Kız, araştırmacılara, kardeşi odadan çıktıktan sonra odasındaki bir "yangın penceresinden" kaçtığını ve onun telefonda konuştuğunu duyduğunu söyledi. Mahkeme belgelerine göre, sabah 5'ten hemen sonra 911'i arayıp silahlı saldırıyı ve 15 yaşındaki çocuğun silahlı saldırgan olduğunu bildirdiler.

Ancak bu, o sabah yaşanan silahlı saldırıyla ilgili 911'e gelen ilk çağrı değildi .

Mahkeme belgelerine göre, 15 yaşındaki çocuk yedi dakika önce kendisi yardım çağırmış, nefes nefese kalmış gibi sesler çıkarmış ve bir banyoda saklandığını söylemiş. Mahkeme belgelerine göre, 13 yaşındaki kardeşinin ailesini öldürdüğünü ve intihar ettiğini 911 operatörüne söylemiş.

Mahkeme belgelerine göre, 13 yaşındaki çocuk bir önceki gece porno izlerken yakalanmış ve başını büyük belaya sokmak üzere olduğunu, 15 yaşındaki çocuk ise 911 operatörüne olası bir silahlı saldırı nedeni olarak söylemiş.

Yetkililer eve geldiğinde 15 yaşındaki çocuk gözaltına alındı. Perşembe günü, mahkeme belgelerine göre, beş ağırlaştırılmış cinayet ve bir ateşli silah artırımlı cinayete teşebbüs suçlamasıyla çocuk mahkemesinde suçlandı. CNN, 15 yaşındaki çocuğun ismini vermiyor çünkü çocuk.

Washington eyaleti yasasına göre, davanın yetişkin mahkemesine taşınması için bir duruşma ve bir yargıcın onayı gerekiyor. Cuma günü yapılan duruşmada, savcılar gencin davasının yetişkin mahkemesine taşınmasını resmen talep etti; bu süreç genellikle nihai bir karara varılmasından önce aylar sürer.

King County Savcılık Ofisi'ne göre suçlu bulunursa ve davası çocuk mahkemesinde kalırsa, 25 yaşına kadar başka bir yaptırım olmaksızın tutulabilir. Eğer suçlu bulunursa ve yetişkin mahkemesinde suçlanırsa, genç 25 yıl sonra yasal bir serbest bırakma varsayımıyla 25 yıl ila müebbet hapis cezasına çarptırılabilir.

Genci temsil eden avukat Amy Parker, CNN'e "Herkese bunların kanıtlanmış gerçekler olmadığını, yalnızca iddialar olduğunu ve kanunun müvekkilimizin bu suçlamalardan masum olduğunu varsaydığını hatırlatmak isterim" dedi. "Mahkemenin müvekkilimizin dağ bisikleti ve balık tutmayı seven ve hiçbir suç geçmişi olmayan 15 yaşında bir çocuk olduğunu bilmesini istiyoruz."

Mahkeme belgelerine göre, soruşturmacılar 15 yaşındaki çocuğun anne ve babasını, iki erkek kardeşini ve kız kardeşlerinden birini "sistematik bir şekilde öldürdüğüne", 11 yaşındaki kız kardeşini öldürmeye çalıştığına ve ilk müdahale ekipleri gelmeden önce suç mahallini "hazırladığına" inanıyor.

Mahkeme belgelerine göre, 11 yaşındaki kız çocuğu, 112 acil çağrı operatörüne, ağabeyinin okulda bazı testlerde başarısız olduğu için yakın zamanda "çok fazla başının derde girdiğini" ve daha sonra soruşturmacılara, babasının ateşli silahını sakladığı kilitli kutunun şifresini bilen tek kardeşinin kendisi olduğunu söylediğini söyledi.

CNN'e konuşan hastane sözcüsü, 11 yaşındaki çocuğun olaydan sonra Seattle'daki Harborview Tıp Merkezi'ne götürüldüğünü ancak daha sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 27.10.2024 09:05

İLGİLİ HABERLER