Sağlık
  • 2.3.2012 00:32

250 öğrenci yemekten zehirlendi...

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bağlı Sucuhan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda, öğle yemeğinde yedikleri yemekten zehirlenen yaklaşık 250 öğrenci, Hilvan ve Siverek'te bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
Olay, Hilvan'ın Sucuhan Köyü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, okulda öğlen yemeği yiyen öğrenciler, bir süre sonra mide bulantısı, kusma, halsizlik ve baş dönmesi gibi şikayetler üzerine öğretmenlerine haber verdi. Bunun üzerine okul idarecileri, okula ambulans çağırarak, rahatsızlık duyan öğrencileri, Hilvan Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hasta sayısının çoğalması üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve öğrenci servisi çağırıldı. Yaklaşık 250 öğrenci, ambulans ve öğrenci servisleriyle, Hilvan ve Siverek'te bulunan çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yedikleri gıdadan zehirlenen öğrencilere serum verilerek, servislere alınmaya başlandı. Bu sırada olayı duyan veliler, hastanelere akın etmeye başladı. Tedavi altına alınan öğrencilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Tedavi edilen birçok öğrenci taburcu edilirken, yedikleri yemekten zehirlendiklerini kaydederek, "Bugün öğlen yemeğimizi yedikten sonra baş ağrısı ve mide bulantısı başladı. Bunun üzerine öğretmenlerimize haber
verdik. Onlarda bizleri hastaneye kaldırdı. Burada tedavi alındıktan sonra serum verildi. Şuan çok iyiyiz" diye konuştular.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:50

İLGİLİ HABERLER