Asayiş
  • 7.11.2023 13:15

3 ay evli kaldı hayatı kâbusa döndü…

Denizli’de üç aylık evliliğinde eşi tarafından defalarca darp ve tehdit edilen, boşanmak istediğini söylediğinde ise bıçaklı saldırıya uğrayan H. G.’nin hayatı kâbusa döndü. Kalbine bıçak darbesi alan kadının şikayetiyle yargılanan cani eş haksız tahrikle yaralama suçundan 2 yıl 7 ay cezayla kurtuldu...

KARAR AÇIKLANDI, CEZA TATMİN ETMEDİ

Olaydan sonra yaklaşık iki ay tutuklu kalan, sonra serbest bırakılan Yasin G.'nin Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında karar geçtiğimiz günlerde çıktı. Sanığa kasten yaralama suçundan 3 yıl 6 ay, hakaret suçundan ise 1 yıl 6 ay ceza verildi.

Savunmasında eşinin kendisini aldattığını ve tahrik ettiğini ileri süren sanığa haksız tahrik indirimi uygulanarak toplam 2 yıl 7 ay ceza uygulandı.

Mağdur avukatları Senay Kozan ve Gizem Aslan olayın açıkça öldürmeye yönelik bir teşebbüs olduğunu belirterek; “Olay sırasında alınan ses kayıtlarından sanığın tavrı konuşmaları bunu göstermektedir. Mahkemece suçun vasfında hataya düşülerek kasten yaralama suçundan hüküm kurulması usul ve yasaya açıkça aykırılık teşkil etmiştir. Sanığa eksik ceza tayini nedeniyle bu kararı istinaf mahkemesine taşıyacağız. Kadına karşı şiddetle mücadelemiz devam edecektir” diye konuştular.

11 SANTİMETRELİK BIÇAK KULLANDI

Kozan ve Aslan ses kaydının olayın vahametini gösterdiğini işaret ederek; “Olayda sanık boşanmak isteyen eşini 11 santimetre bıçak ile kalbe yakın göğüs bölgesinden ve vücudunun çeşitli bölgelerinden bıçaklayarak kasten öldürmek istemiş ancak olay anında müvekkilin üzerinde kalın kazak ve montunun bulunması sebebiyle bıçak kalbe doğru ilerlememiştir. Ayrıca sanığın yanında bulunan kişi sanığın eylemlerine engel olması sebebiyle eylem teşebbüs aşamasında kalmıştır. Mağdur müvekkilin, olay anında almış olduğu ses kaydı ne yazık ki olayın vahametini göstermektedir. Ses kaydında sanık açıkça öldürme kastını ortaya koymuştur. Dosyada bulunan adli tıp raporları, olay anına ilişkin ses kayıtları bulunmasına ve savcılığın eşi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılması istemli mütalaasına rağmen mahkemece sanığın eylemi kasten yaralama olarak değerlendirilerek karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 7.11.2023 13:16

İLGİLİ HABERLER