Asayiş
  • 22.6.2023 13:57

46 suçtan kaydı vardı! Çantasından çıkanlar şoke etti

İbrahim Öztapan, kendini istihbaratçı ve üst düzey kamu görevlisi olarak tanıttı. Onlarca insanı kandırdı. 46 suçtan kaydı bulunan 

İbrahim Öztapan, polisin operasyonuyla kıskıvrak yakalandı. Çantasından çıkanları görenler, gözlerine inanmadı: Elmas bile var...

Konya'da ekipler gelen ihbarı değerlendirdi. Bir süredir peşinde olduğu, kendisini istihbaratçı ve üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtıp birçok kişiyi dolandırdığı için hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 44 yaşındaki İbrahim Öztapan'ın izini tespit etti.

46 suçtan kaydı vardı! Çantasından çıkanlar şoke etti: Elmas ve yüklü miktarda...

46 suçtan kaydı bulunan Öztapan'ın kendisini istihbaratçı, kamu görevlisi olarak tanıttığı ve bu şekilde çok kişiyi dolandırdığı belirlendi. Şüphelinin, kamuda görevli üst düzey kişilerin akrabası olduğu ve bazı faili meçhul cinayetlerin gizli belgelerini taşıdığı için, gerçek ismini kullanamadığı yalanıyla bir otelin kral dairesinde 1 yıldır İrfan Tansel Sarı ismi ile kaldığı tespit edildi.

Şüpheli, lüks aracıyla kaldığı otelden çıktığı esnada polis ekipleri tarafından ele geçirildi. Araçta yapılan aramada oğlumun çantası dediği okul çantasından çıkanlar şoke etti.

46 suçtan kaydı vardı! Çantasından çıkanlar şoke etti: Elmas ve yüklü miktarda...
Çantada 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet elmas, 1 milyon 368 bin lira değerinde 3 adet banka çekine ulaşıldığı belirlendi.

 

Gözaltına alınan şüphelinin daha önce de kendisini çiftlik sahibi olarak tanıtıp, başka bir çiftlikte bulunan yaklaşık 40 hayvanı kendisininmiş gibi bir şahsa sattığı, hayvanları satın alan şahsın çiftliğe hayvanları teslim almaya gitmesiyle dolandırıldığını anladığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2023 14:00

İLGİLİ HABERLER