Gündem
  • 7.12.2021 23:01

5 bin İŞİD'li terörist kafir dediği YPG sağlarına geçti

2018'den bu yana 5 bine yakın eski IŞİD mensubunun PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen YPG saflarına katıldığı ifade ediliyor.

Suriye'nin doğusunda çıkar ilişkileri ve aşiret bağları nedeniyle binlerce eski IŞİD'linin PKK'nın Suriye yapılanması olan YPG güçlerinin ana omurgasını oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri"ne (SDG) katıldığı ifade ediliyor.

Suriye Aşiretler Meclisi Sözcüsü Mudar Hammad Esad, 2018 yılından bu yana yaklaşık 5 bin eski IŞİD mensubunun SDG saflarına katıldığını belirtti.

Esad, 2018'de IŞİD'in yenildiğinin ortaya çıkması, 2019'da ise alan hakimiyetinin sona ermesiyle örgüt mensuplarının hayal kırıklığına uğraması, SDG'nin maddi vaatleri ve IŞİD'i destekleyen bazı aşiretlerin aldığı kararla 5 bin IŞİD mensubunun şu an SGD saflarında olduğunu ifade etti.

SDG'ye katılan eski IŞİD mensuplarının örgüte, IŞİD ile savaşta kritik istihbari bilgiler vermiş olabileceği de değerlendiriliyor.

Suriye'nin doğusunda alan hakimiyeti 2019'da sona eren IŞİD halen SDG ve Esed rejimine karşı gerilla taktiğini temel alan saldırılar düzenlemeyi sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 7.12.2021 23:28

İLGİLİ HABERLER