Asayiş
  • 10.11.2005 01:03

6 AVCIYI BİRDEN ÖLDÜREN ADAM 6 KEZ MÜEBBETE MAHKUM OLDU

ABD'nin Wisconsin eyaletinde geyik avlayan 6 avcıyı öldüren bazı avcıları da öldürmeye teşebbüs eden Laos asıllı bir göçmen, mahkeme tarafından 6 kez ömür boyu hapse mahkum edildi.


Anti-sosyal kişiliğiyle tanındığı belirtilen Chai Soua Vang (37) isimli psikopatın Wisconsin'de idam cezası olmadığı için bu şekilde mahkum edildiği, ancak hapisten çıkmasının asla mümkün olmadığı ifade edildi.


21 Kasım 2004 tarihinde işlediği 6 cinayet ve 3 cinayet teşebbüsünden dolayı birinci dereceden adam öldürme ve adam öldürmeye teşebbüsten suçlu bulunan Vang 6 kez müebbet hapsin yanı sıra mahkeme tarafından cinayet teşşebüsleri için de 3 kere 40'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.


ABD'ye 1980 yılında gelen ve kamyon şoförlüğü yapan Vang, eyaletteki geyik avı mevsimi sırasında çıkan etnik gerilim neticesinde 6 geyik avcısını vurarak öldürmüştü.
7 çocuk babası olan Vang, aralarında çıkan çatışma sonucunda hepsi akraba olan geyik avcılarından Robert Crotteau ve oğlu Joey Crotteau ile Denny Drew, Allan Laski, Jessica Willers ve Mark Roidt'i kurşunlayarak katletmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:42

İLGİLİ HABERLER