Dünya
  • 26.6.2024 11:58

6 yaşındaki kız çocuğunu öldürdüğü araçta 355 mermi deliği bulundu

İsrail'in Gazze'de 6 yaşındaki kız çocuğunu öldürdüğü araçta 355 mermi deliği bulundu

İsrail'in Gazze Şeridi'nde geçtiğimiz Ocak ayında öldürdüğü kız çocuğuna ilişkin soruşturmalar tamamlandı.

Açık kaynak araştırma kuruluşu Forensic Architecture tarafından hazırlanan yeni bir rapor, 6 yaşındaki Filistinli kız çocuğu Hind Receb'in büyük olasılıkla 29 Ocak'ta İsrail tarafından açılan ateş sonucu, muhtemelen bir tanktan açılan ateşle öldürüldüğü sonucuna vardı.

بعد 12 يوما من فقدان الاتصال: العثور على جثامين الطفلة هند رجب و5 من أفراد  عائلتها والمسعفين

Cuma günü yayınlanan raporda uydu görüntüleri, tahrip edilmiş arabadan elde edilen analizler ve ses kayıtları da dahil olmak üzere olayın bir dizi farklı yönü analiz edildi.

Kia Picanto marka aracın gövdesinde toplam 355 mermi deliği olduğu tespit edilirken, giriş deliklerinin yerlerine ilişkin yapılan analizde atışların büyük olasılıkla aracın sağ tarafından yapıldığı belirlendi.

ماذا طلبت أمريكا من إسرائيل بشأن الطفلة الفلسطينية هند رجب؟ - CNN Arabic

Hind'in kuzeni Layan Hamada'nın Filistin Kızılayı ile yaptığı bir telefon görüşmesi sırasında ölümünü kaydeden bir kaydın ses analizi, ateşin muhtemelen 13 ila 23 metre mesafeden açıldığını ortaya koydu.

الطفلة هند.. أعدمتها إسرائيل وواشنطن تخجل من الحساب

Ses analizi ayrıca ateşin İsrail tarafından kullanılan M4 saldırı tüfeği ya da Merkava tankında kullanılan FN Mag makineli tüfeği gibi silahlar olduğu sonucunu ortaya çıkardı.

Raporda araçtaki kurşun deliklerinin pozisyonu üzerine yapılan analiz neticesinde, ateş açılan yerin belirlendiği ifade edilirken, İsrail güçlerinin aracın içerisindeki çocukları görebilecekleri bir noktadan ateş ettikleri kaydedildi.

جسد هند رجب ۶ ساله چند روز پس از تماس اضطراری برای کمک، در غزه پیدا شد –  PARS TV NETWORK

Raporda ayrıca Filistin Kızılayı'nın bölgeye gönderdiği ancak İsrail güçlerince vurulan ambulans da incelendi. Ambulansın enkazında 120 milimetrelik tank mermisinin bir parçası bulundu.

Enkaz üzerinde yapılan incelemede ambulansın sol arka kapısında 23x26 cm boyutlarında bir çıkış deliği tespit edildi ve çarpma konisinin yeniden yapılandırılmasıyla atış yönü ortaya çıkarıldı. Analizler, bu yönün olay günü olan 29 Ocak ile 8 Şubat tarihleri arasında uydu görüntülerinde görülen İsrail tanklarının konumuyla uyumlu olduğu sonucuna vardı.

أمريكا: سنطالب إسرائيل بتفسير صريح حول مقتل الطفلة هند رجب في غزة - RT  Arabic

6 yaşındaki Hind Receb'in İsrail saldırılarından kaçmak için aile üyeleriyle birlikte bindiği araç saldırıya hedef olmuştu. En son 29 Ocak'ta kendisinden haber alınan küçük kız çocuğu, arabada mahsur kaldıktan iki hafta sonra, 10 Şubat'ta ölü bulunmuştu.

Güncellenme Tarihi : 26.6.2024 12:05

İLGİLİ HABERLER