Yaşam
  • 8.9.2006 17:53

60 YAŞINDAKİ ADAM EVLENEBİLMEK İÇİN İL İL GEZİYOR

VAN - Van'ın Bahçesaray İlçesi Kartal Köyü Tünüs Mezrası'nda yaşayan 60 yaşındaki Mehmet Ali Aksoy evlenebileceği bir kadın bulabilmek için il il, ilçe ilçe geziyor.
Bahçesaray'da başladığı uygun eş arayışına Siirt merkez ve Pervari İlçesi sonra da Van'ın Gevaş İlçesi'nde devam eden Aksoy'un son durağı Van merkez oldu. Eşini 3 yıl önce kaybeden Aksoy, çaresizlikten dolayı evlenmek zorunda olduğunu söyledi. Büyük oğlunun evlendiğini kendisine sahip çıkmadığını kaydeden dede Aksoy, küçük oğlunun da özürlü olmasından dolayı kendilerine kızının baktığını bildirdi. Aksoy, bu yüzden evlenmek istediğini ifade ederek, evlenmek için bir hafta önce Bahçesaray Kaymakamı'nın yanına gittiğini aktardı. Kaymakamdan kendisini evlendirmesini isteyen Mehmet Ali dede, "Kaymakam da bana ilçenin yabancısı olduğunu, kimseyi tanımadığını, bayanı benim bulmam halinde tüm desteği vereceğini söyledi. Bu destek üzerine ben de Bahçesaray'da eş bulamayınca Siirt'in Pervari İlçesi'nde bulunan bir ağanın yanına gittim o da beni 4 eşli bir adamın yanına göndererek, onun bana yardım edeceğini aktardı. 4 eşli adamın yanına gittiğimdeyse beni evlendirebileceğini fakat karşılığında 10 bin YTL alacağını söylemesiyle bu teklifi kabul etmedim" dedi.
Mehmet Ali Aksoy, birçok il ve ilçeyi dolaştığı ve en son Van merkeze geldiğini sözlerine ekleyerek, mutlaka evleneceğini belirtti. Büyük oğluyla sürekli tartıştığını ifade eden dede, "Büyük oğlum evlenmemem için sürekli benimle tartışıyor. Ben de evimdeki huzursuzluğun sona ermesi için mutlaka evleneceğim. Birçok il ve ilçede kız istedim. Ama kimse bana kız vermedi. Maddi durumum gayet iyi ama buna rağmen kimse kızını benimle evlendirmeye yanaşmıyor" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:38

İLGİLİ HABERLER