Dünya
  • 4.4.2024 22:18

7 Batılı yardım görevlisini öldüren Natenyahu'dan pişkin sözler

Netanyahu'dan yardım konvoyu saldırısına ilişkin açıklama: 'Savaşta bunlar olur'

Başbakan Netanyahu İsrail'in Gazze'de yardım görevlilerinin öldürülmesini derinlemesine soruşturacağını söyleyerek 'savaşta bunlar olur' dedi.

İsrail ordusu Gazze'de 7 World Central Kitchen çalışanının ölümüne neden olan saldırıdan sorumlu olduğunu açıklamasının ardından Başbakan Benyamin Netanyahu, İsrail'in böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Bu hafta başında fıtık ameliyatı geçirdiği merkezden taburcu olmadan önce yaptığı açıklamada Netanyahu, "Ne yazık ki dün kuvvetlerimizin Gazze Şeridi'ndeki masum insanları yanlışlıkla vurduğu trajik bir olay yaşandı" dedi.

Netanyahu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Savaşta bunlar olur, olayı derinlemesine araştırıyoruz, ilgili taraflarla temas halindeyiz ve bu tür şeylerin bir daha yaşanmaması için her şeyi yapacağız.

'İsrail', WCK işçilerinin 3 kez bombalandıktan sonra yanlışlıkla öldürüldüğünü iddia etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail işgal güçlerinin Gazze'deki yardım çalışanlarını yanlışlıkla öldürdüğünü iddia etti; ancak deliller bunun aslında bir hata olmadığını gösterdi.

ABD Başkanı Joe Biden, bırakın saldırının başlangıcından bu yana öldürülen onbinlerce Filistinliyi, düzinelerce yardım görevlisinin "İsrail" tarafından öldürülmesinin ardından, İsrail'in hava saldırılarında yedi World Central Kitchen yardım görevlisinin öldürülmesinin ardından "öfkesini" dile getirdi. 

Biden, sanki İsrail işgalinin, yönetiminin uluslararası yardım görevlilerini ve masum sivilleri ayrım gözetmeksizin hedef almak için sağladığı silahların aynısını kullanacağını bilmiyormuş gibi, yardım çalışanlarının ölümlerinin ardından başsağlığı dilemek için ünlü şef Jose Andres'i aradı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kamuoyunu yatıştırmak amacıyla açık bir girişimde bulunarak yayınladığı bir videoda gülümseyerek, STK'nın araçlarından oluşan bir konvoyun  hedef alınmasının sadece bir "kaza" olduğunu iddia etti. Konvoyun üç kez vurulduğunu belirtmekte fayda var.

İsrail medya kuruluşu Haaretz , İsrail güvenlik kaynaklarından alıntı yaparak, bir saldırıdan sağ kurtulan ve başka bir arabaya sığınmaya çalışan yardım ekibinin üçüncü bir araca geçtiğini ve sonunda orada İsrail güçleri tarafından vurulduğunu bildirdi. 

Güncellenme Tarihi : 4.4.2024 22:35

İLGİLİ HABERLER