Dünya
  • 30.5.2024 23:14

718 Farklı ankette Trump Biden'in çok önünde

Başkanlık seçimlerinde ibre Trump'ı gösteriyor…
Amerika'da şu ana kadar yapılan 718 anketin tamamında Trump önde çıktı. Bu anketlerde fark çok olmasa da son dönemlerde fark Trum lehine açılmaya başladı.

Biden New York'ta Trump'ın önünde

Perşembe günü yayınlanan bir ankete göre Başkan Biden, New York'ta eski Başkan Trump'a liderlik ediyor ancak büyük oranda mavi olan eyalette yalnızca tek haneli rakamlarla önde.

Emerson College Polling/The Hill/PIX11 anketi, Biden'ın Trump'a yüzde 48 ila yüzde 41 oranında önde olduğunu ve yüzde 12'sinin kararsız olduğunu ortaya koydu. Kararsız seçmenler de hesaba katıldığında görevdeki cumhurbaşkanının farkı 10 puana, yani yüzde 55 ila yüzde 45'e çıkıyor.

Bağımsız Robert F. Kennedy Jr. ve diğer bazı uzak adaylar (Jill Stein ve Cornel West) ankete dahil edildiğinde Biden, Trump karşısında tek haneli bir farka sahip: Biden yüzde 44'te, Trump ise yüzde 38'de. . 

New York'un büyük ölçüde mavi statüsü göz önüne alındığında bu rakamlar dikkate değer. Empire State, 2020'de Trump yerine yüzde 61'e yüzde 38 gibi çok daha büyük bir farkla Biden'a oy verdi.

ABD'de yapılan güncel bir başkanlık seçim tahminine göre Cumhuriyetçi Donald Trump, Demokrat Joe Biden'a kısmi bir farkla üstünlük sağlayarak seçimleri kazanmaya yakın görünüyor.

1.289 ankete göre Biden %40,2 onay oranına sahip. Amerikalıların yüzde 59.8'i Biden'i ve politikalarını onaylamıyor.

Decision Desk HQ on X: "In this video, we take a look at a potential 2024  electoral college map based on Decision Desk HQ and The Hill's polling  averages. Break down the

The Hill'in Decision Desk HQ ile birlikte yaptığı seçim sonucu simülasyonunda, Trump'ın seçimleri kazanarak Beyaz Saray'a dönme ihtimali yüzde 58 olarak belirlendi.

Aynı çalışmaya göre Biden'ın başkanlık seçimlerini kazanma ve 2. dönemine devam etme olasığı yüzde 42'de kaldı.

 

Seçim simülasyonu, Trump'ın kritik birçok eyalette de Biden'ın az farkla önünde olduğunu ortaya koydu.

Aynı çalışma, Cumhuriyetçilerin Senato'da çoğunluğu kazanma olasılığını yüzde 80, Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde etme olasılığını ise yüzde 64 olarak belirledi.

The Hill, çalışmada 2020'deki başkanlık ve Kongre seçimleriyle 2022'deki Kongre ara seçimleri sonuçlarının güncel yasa değişiklikleriyle birlikte değerlendirildiğini ve 200'den fazla unsurun kullanıldığını belirtti.

ABD'de yapılan güncel anketlerde de Trump'ın az farkla Biden'ın önünde olduğu ve 5 Kasım'daki başkanlık yarışını kazanmaya bir adım daha yakın olduğu görünüyor.

Güncellenme Tarihi : 1.6.2024 01:52

İLGİLİ HABERLER