Gündem
  • 18.6.2024 22:11

8 bin 663 İsrail askeri rehabilitasyon merkezinde

Knesset: Gazze Savaşı'ndan bu yana 8.663 İsrail askeri rehabilitasyon birimlerine ulaştı... ve işgal, Gazze Şeridi'nde öldürülen insan sayısında artış olduğunu duyurdu.
Resmi İsrail veriler….Gazze Şeridi'nde savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 8.663 İsrail askerinin psikolojik ve fiziksel rehabilitasyon bölümlerine tedaviye alındığı bildirildi. İsrail ordusu da İsrail'de öldürülenlerin sayısını açıkladı. Şerit'te memur ve asker ölü sayısı 662'ye çıktı ve 582 kişi ağır yaralandı. Bir o kadar da uzuv kaybi yaşayan asker var.

İsrail Knesset'ten yapılan açıklamada, işgal ordusunun parlamentonun Devlet Denetleme Komitesi'ne "savaşın başlangıcından bu yana rehabilitasyon departmanlarında 8 bin 663 askerin" bulunduğunu ortaya çıkaran veriler sağladığı belirtildi.

Açıklamada, "En sık görülen yaralanmalar yüzde 42 ile ekstremite yaralanmaları, yüzde 21 ile zihinsel ve travma sonrası reaksiyonlar, yüzde 9 ile iç yaralanmalar, yüzde 7 ile omurilik yaralanmaları, yüzde 8 ile kulak ve göz yaralanmaları" ifadeleri kullanıldı. %2'de”, geri kalan yaralanmaların yüzdelerini açıklığa kavuşturmadan.

Knesset şöyle devam etti: "Rehabilitasyon servisinde tedavi gören yaralıların yüzde 35'i psikolojik zarar görüyor."

Açıklamaya göre, Gazze'de uzun süre görev yaptıktan sonra travma sonrası stres nedeniyle intihar eden asker Eliran Mizrahi'nin arkadaşları komite önünde konuştu.

Ayrıca Komite Başkanı MK Mickey Levy, "Askerlerini savaşa gönderen ülke, geri döndüklerinde onlara nasıl bakacağını bilmeli ve silahlarını bırakır bırakmaz onları terk etmemelidir" dedi.

Ayrıca şunları ekledi: "Akıl sağlığı merkezlerinin kurulduğunu ve Savunma Bakanlığı ile Rehabilitasyon Dairesi'nin ihtiyacı olan herkese yardım sağlamak için ellerinden gelen her şeyi yaptığını biliyorum, ancak bunun artık bir zaman olduğunu anlamalıyız. bomba."

İlgili bağlamda İsrail ordusu Pazartesi günü resmi internet sitesinde, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 662 subay ve askerin öldürüldüğünü ve 582 askerin ağır yaralandığını duyurdu.

İşgal ordusunun açıkladığı rakamlara göre, savaşın başından bu yana yaralanan askerlerin sayısı 3 bin 848'e yükseldi. Bunların 1.942'si Gazze Şeridi'ndeki kara savaşlarında da yaşandı.

Savaş 7 Haziran'da dokuzuncu ayına girerken, onlarca kişi Savunma Bakanı Yoav Galant'ın Tel Aviv'in kuzeyindeki Amikam'daki evinin önünde savaşın durdurulmasını talep ederek gösteri yaptı.

Göstericiler pankart ve tişörtlerinde şu sloganı taşıdı: "Asker aileleri bağırıyor: Yeter."

İsrail'de 7 Ekim'den bu yana yüz binlerce asker ve yedek asker seferber edildi ve bunların çoğu hâlâ savaşa katılıyor.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararlarını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın Refah'ın (güney) işgaline son verilmesi ve soykırım eylemlerini önleyecek ve vahim durumu iyileştirecek tedbirlerin alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek Gazze'ye yönelik savaşını sürdürüyor. Strip'teki insani durum.

Tel Aviv aynı zamanda Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Karim Khan'ın Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant hakkında tutuklama emri çıkarma talebine de karşı çıkıyor. Gazze'deki “savaş suçları” ve “insanlığa karşı suçlar”daki sorumluluklarından dolayı.



 

Güncellenme Tarihi : 18.6.2024 22:36

İLGİLİ HABERLER