Gündem
  • 26.8.2021 00:48

85 milyar dolarlık Amerikan silahları Talibana geçti!.. İşte o silahların dökümü

ABD, Taliban'ın şu anda üzerinde tam kontrole sahip olduğu 85 milyar dolarlık askeri teçhizatı geride bıraktı.
Bu silah ve techizattan sorumlu olan Jim Banks isimli görevli korknuç gerçeği açakladı..

Banks, "Benim işim, Amerikan askeri teçhizatı edinmenin ön ve arka ucunda yardımcı olmak, onu Afganlara teslim etmek ve onları nasıl kullanacakları konusunda eğitmekti. Bugün tüm bu teçhizatın Taliban'ın eline geçmesini ne kadar utanç verici bulduğumu tahmin edebilirsiniz. Bu yönetimin ihmali ve Afganistan'dan çıkardıkları aceleci geri çekilme nedeniyle, 85 milyar dolarlık Amerikan teçhizatını düşmanımız Taliban'ın eline bıraktılar. 75.000 araç, 200'den fazla uçak ve helikopter, 600.000'den fazla küçük silah ve hafif silah” dedi.

Banks, Taliban'ın şu anda "dünya ülkelerinin yüzde 85'inden daha fazla Kara Şahin helikopterine" sahip olduğunu söyledi. 

Silahlar son derece endişe verici olsa da Banks, geride bırakılan ABD teknolojisinin Taliban'ın elinde Afgan halkına zarar vereceğini iddia etti.

"Kaybettiğimiz gereçler arasında; Gece görüş gözlükleri, vücut zırhları var ve inanılmaz bir şekilde, Taliban'ın artık parmak izleri, göz taramaları ve son 20 yılda bize yardım eden ve yanımızda olan tüm Afganların biyografik bilgilerini içeren biyometrik cihazları var" diyen Banks,  Biden'ın silah ve teknolojiyi geri alma planının olmadığını söyledi.

Banks kapanışta, "Bu silahlardan veya bu askeri teçhizattan herhangi biri şimdi veya gelecekte bir Amerikalıya zarar vermek, yaralamak veya öldürmek için kullanılırsa, kan Joe Biden'ın ellerindedir" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 26.8.2021 01:02

İLGİLİ HABERLER