Asayiş
  • 8.8.2008 17:38

9 KİŞİYİ ISIRAN KÖPEK KUDUZ ÇIKTI

HATAY’ın Reyhanlı İlçesi’nde 3 gün önce 4’ü çocuk 9 kişiyi ısıran sokak köpeğinin kuduz çıkması üzerine mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

5 Ağustos akşamı Yeşilova Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bir sokak köpeği, önce 4 kişiyi ısırdı, bir süre kaybolduktan sonra aynı mahallede ortaya çıkıp, bu kez 5 kişiyi daha ısırdı. Köpeğin kollarından ve bacaklarından ısırdığı E.D. (27), H.U. (44), Z.A. (10), K.A. (72), H.D. (38), Ş.Y. (8), Y.K. ( 10), O.Y.(52), A.A. (7), Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde tedavi edilip, aşıları yapıldı. Bir süre sonra aynı mahallede gezerken bulunan köpek, çevredekiler tarafından av tüfeğiyle öldürüldü.

Başı kesilip Adana Veterinerlik Kontrol Araştırma Enstitüsü’nde incelenen köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. Enstitüden bu konuda bu sabah gelen yazı üzerine Yeşilova Mahallesi’nde 6 ay süreli karantina uygulaması başlatıldı. Bu kapsamda, mahalleye hayvan giriş- çıkışları denetim altına alındı. Camilerin hoparlörlerinden anons yapılıp, uygulama hakkında bilgi verildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:14

İLGİLİ HABERLER