ABD askeri planlayıcıları, Bağdat muharebesinin ''Stalingrad'' kuşatmasına dönüşmesini engellemek ve kent halkını ABD kuvvetlerin direnmemeye ikna etmek için, kenti ''salam dilimleri'' gibi bölümlere ayırarak saldırmayı ve çevresini ''gevşek bir kordonöla kapatmayı planlıyor.
Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD’li komutanlar, kenti ikiye bölen Dicle Nehri ile bunun arasından geçen geniş caddeler de dahil, Bağdat’ın belirgin coğrafi özelliklerini kullanarak, kenti bölümlere ayıracak.
Daha sonra Özel Operasyon birlikleri ve zırhlı kuvvetler, bu bölümleri tek tek ele geçirecek ve her bir bölümü Irak askerleri ile düzensiz ordu milislerinden temizlemeye girişecekler. Bu arada 5 milyonluk Irak halkının, Saddam Hüseyin’in kısa bir süre içinde yenileceğine ikna edilmesi için havadan broşür dağıtılacak ve radyo ve TV’den yayınlar yapılacak.
milliyet
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:44