Gündem
  • 16.1.2021 13:45

ABD ve Yunanistan ateşle oynadı! Doğu Akdeniz'de hareketli anlar!

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı'nın yayınladığı fotoğraflar söze gerek bırakmadı, ABD özel kuvvetler askerleri ve helikopterleri Yunan askerlerle birlikte adaya indi.

Foto - Türkiye'ye karşı bir yandan Fransa'dan Rafale jetleri satın alan Yunanistan, diğer yandan da ABD ile birlikte tehlikeli bir provokasyona girişti. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, Doğu Akdeniz'de helikopterlerin gerçek füzeler ateşlediği görüntüleri resmi internet sitesinde paylaştı. Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'un da Twitter hesabından paylaştığı görüntü ve fotoğraflar, birkaç farklı noktada çekildi.

Türkiye'ye karşı bir yandan Fransa'dan Rafale jetleri satın alan Yunanistan, diğer yandan da ABD ile birlikte tehlikeli bir provokasyona girişti. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, Doğu Akdeniz'de helikopterlerin gerçek füzeler ateşlediği görüntüleri resmi internet sitesinde paylaştı. Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'un da Twitter hesabından paylaştığı görüntü ve fotoğraflar, birkaç farklı noktada çekildi.

Foto - Önce geçen yaz mevsiminden bu yana Yunanistan'ın müttefikleriyle Türkiye'ye karşı karargahına dönüşen Girit'ten bir kare fotoğraf yayınlandı.

Önce geçen yaz mevsiminden bu yana Yunanistan'ın müttefikleriyle Türkiye'ye karşı karargahına dönüşen Girit'ten bir kare fotoğraf yayınlandı.

Foto - Suda Üssü'nde çekilen fotoğrafta, Yunanistan, ABD ve Güney Kıbrıs'a ait özel kuvvetler askerleri bayraklarlarla poz veriyordu. Yeni fotoğraflar ise yine Girit'teki Karavia'dan.

Suda Üssü'nde çekilen fotoğrafta, Yunanistan, ABD ve Güney Kıbrıs'a ait özel kuvvetler askerleri bayraklarlarla poz veriyordu. Yeni fotoğraflar ise yine Girit'teki Karavia'dan.

Foto - Eddie’s Odyssey adı verilen tatbikatta ise Selanik yakınlarındaki Kilkis'te bulunan Nea Santa kasabasında ABD ve Yunan özel kuvvetler askerleri vardı.

Eddie’s Odyssey adı verilen tatbikatta ise Selanik yakınlarındaki Kilkis'te bulunan Nea Santa kasabasında ABD ve Yunan özel kuvvetler askerleri vardı.

Foto - Yerel medya, 12 Ocak'ta başlayıp 15 Ocak'ta sona eren tatbikatlarda gerçek mermilerin kullanıldığını ve paraşütçülerin iniş yaptığını bildiriyor.

Yerel medya, 12 Ocak'ta başlayıp 15 Ocak'ta sona eren tatbikatlarda gerçek mermilerin kullanıldığını ve paraşütçülerin iniş yaptığını bildiriyor.

Foto - Resmi açıklamaya göre Yunan ordusu AH-64 A / D ve CH-47D helikopterleriyle tatbikata katıldı. ABD tarafı ise AH-64E, UH-60 ve 101 HH-60 helikopterleriyle yer aldı.

Resmi açıklamaya göre Yunan ordusu AH-64 A / D ve CH-47D helikopterleriyle tatbikata katıldı. ABD tarafı ise AH-64E, UH-60 ve 101 HH-60 helikopterleriyle yer aldı.

Foto - Tatbikatın içeriğinde taktik birliklerinin Pegasus isimli eğitimi de yine Yunan Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi açıklamasında ayrıca belirtildi.

Tatbikatın içeriğinde taktik birliklerinin Pegasus isimli eğitimi de yine Yunan Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi açıklamasında ayrıca belirtildi.

Foto - Resmi açıklamada en dikkat çekici bölüm ise, Türkiye'ye doğrudan mesajın verildiği tatbikatların iki ülkenin uzun vadeli güçlü ilişkilerini kanıtladığı ifadesiydi.

Resmi açıklamada en dikkat çekici bölüm ise, Türkiye'ye doğrudan mesajın verildiği tatbikatların iki ülkenin uzun vadeli güçlü ilişkilerini kanıtladığı ifadesiydi.

Foto - Doğu Akdeniz'de 2020 yazında tırmanan gerilimle birlikte Türkiye karşıtı ülkeler Yunanistan'ın yanında saf tutmaya başladı.

Doğu Akdeniz'de 2020 yazında tırmanan gerilimle birlikte Türkiye karşıtı ülkeler Yunanistan'ın yanında saf tutmaya başladı.

Foto - Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır gibi ülkelere kısa süre sonra Güney Kıbrıs'a uygulanan 30 yıllık silah ambargosunu kaldırarak ABD'de de katıldı.

Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır gibi ülkelere kısa süre sonra Güney Kıbrıs'a uygulanan 30 yıllık silah ambargosunu kaldırarak ABD'de de katıldı.

Foto - Washington bununla da kalmadı, uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower'ı Girit'e göndererek Yunan donanmasıyla tatbikat yapmasını sağladı.

Washington bununla da kalmadı, uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower'ı Girit'e göndererek Yunan donanmasıyla tatbikat yapmasını sağladı.

Güncellenme Tarihi : 16.1.2021 14:00

İLGİLİ HABERLER