Dünya
  • 24.12.2020 00:00

ABD'de aşı ayaklanması! "Zorlarlarsa iç savaş çıkar"

Amerikalılar arasında aşı olmak istemeyenlerin sayısı büyük bir hızla artıyor. Pek çok Amerikalı kesinlikle aşı olmayacağını bu konuda bir yaptırım olursa karşı koyacağını bildirdi.
Biden durumu şu sözlerle itaraf etti; "İnsanlar aşının işe yarama yeteneğine olan inançlarını yitirdi. Şimdiden rakamlar gerçekten şaşırtıcı derecede düşük."

Mayıs ayından bu yana, en az yedi anketör, Amerikalıların bir koronavirüs aşısı alma istekliliğini inceledi. 
Associated Press-NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi tarafından yapılan anket, ABD'li yetişkinlerin yaklaşık dörtte birinin koronavirüse karşı kesin olarak aşı olmayacağını bildirdi.

Çoğu anket, katılımcıların% 50'sinin aşı olmaya istekli olduğunu tespit etti. (Bazı farklılıklar, sorunun her ankette nasıl ifade edildiğindeki farklılıklardan kaynaklanıyor olabilir.)
Kaiser Aile Vakfı anketine katılan beyazların% 33'ü aşıyı muhtemelen almayacaklarını veya kesinlikle almayacaklarını söylerken, oranlar Hispanikler (% 37) ve Siyahlar (% 49) için daha yüksek çıktı. Siyahların yarısı aşı olmayacağını açıkça bildirdi.

COVID Collaborative tarafından yapılan bir ankete göre, Siyah yanıt verenlerin% 14'ü ve Hispanik katılımcıların% 34'ü bir aşının güvenli olacağına çoğunlukla veya tamamen güvendiklerini söyledi. Siyah yanıt verenlerin yalnızca% 18'i ve Hispanik yanıt verenlerin% 40'ı bir aşının etkili olacağına çoğunlukla veya tamamen güvendiklerini söyledi.

Çoğu analist, Siyah toplumundaki aşılarla ilgili tereddütleri, ırksal azınlıklara sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesindeki uzun süredir devam eden eşitsizliklerin yanı sıra etik olmayan tıbbi deney mirasına bağlamaktadır.

ABD vatandaşlarının büyük çoğunluğunun aşıya karşı olduğu ortaya çıktı. Bazı ABD'li vatandaşlar, zorunlu aşı olması durumunda sürecin iç savaşa gidebileceğini söylüyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Alman BioNTech ile ABD'li Pfizer'in ortak geliştirdiği koronavirüs aşısına onay verdi. Ancak ülkede aşı karşıtlarının sayısı oldukça fazla.

Deutsche Welle'nin haberine göre, ABD vatandaşları aşı yaptırmak istemiyor. Mikrofon uzatılan bazı vatandaşlar, zorunlu aşı olması durumunda sürecin iç savaşa bile gidebileceğini vurguluyor.

Güncellenme Tarihi : 24.12.2020 00:43

İLGİLİ HABERLER