Dünya
  • 25.5.2021 20:31

ABD'den skandal 'Kudüs'te konsolosluk' kararı!

ABD'den flaş 'Kudüs'te konsolosluk' kararı!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs'teki konsolosluğun yeniden açılacağını duyurdu.

Filistin için 75 milyon dolar yardım

Öte yandan Blinken, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin ABD Kongresi'nden Filistinlilere kalkınma ve ekonomik yardım için 75 milyon dolar isteyeceğini belirtti.

BD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs'teki konsolosluğun yeniden açılacağını duyurdu.

GAZZE ŞERİDİ'NE 5.5 MİLYON DOLARLIK ACİL YARDIM

İşgal altındaki Filistin'e resmi ziyarette bulunan Blinken, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Blinken, Abbas ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin Gazze Şeridi'ne 5,5 milyon dolarlık acil mali yardım, uluslararası yardım kuruluşlarına da 32 milyon dolarlık destek sağlayacağını belirtti.

''TEK TARAFLI UYGULAMAYA KARŞI ÇIKACAĞIZ''

"İsrail ile Filistinliler arasında daha fazla şiddete yol açan her türlü tek taraflı uygulamaya karşı çıkmaya devam edeceğiz." diyen Blinken, ülkesinin Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs Başkonsolosluğunun yeniden açılacağını duyurdu.

Tel Aviv'den Ramallah'a geçen Blinken, Orta Doğu turunun ilk durağı İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.

Ramallah ziyaretinin ardından Kahire'ye geçmesi beklenen Blinken, burada Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüşecek. Blinken, Orta Doğu turunun son durağı Amman'da da Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Dışişleri Bakanı Eymen es-Safadi ile bir araya gelecek.

ORTA DOĞU HARİTASININ ÖNÜNDE POZ VERDİLER

Öte yandan Blinken'ın ziyaretinde, ortaya dikkat çeken bir fotoğraf karesi çıktı.

Blinken, Netanyahu ile birlikte Orta Doğu haritasının önünde poz verdi.

Blinken'ın ziyarette verdiği ilk fotoğraflardan birinin bu olması, ABD'nin İsrail'e Filistin konusundaki desteğini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

ABD Dışişleri Bakanı Blinken in İsrail ziyaretinde dikkat çeken fotoğraf #4

 

BLİNKEN'IN BİR SONRAKİ DURAĞI RAMALLAH

ABD Dışişleri Antony Blinken, İsrail temaslarının ardından Batı Şeria’da bulunan Ramallah'a geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Muhammed Iştiyye ile bir araya gelecek.

Görüşmelerde, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkese verilen destek ile Gazze Şeridi'ne insani yardımların ulaştırılması konularının ele alınması bekleniyor.

MISIR VE ÜRDÜN’E DE GİDECEK

Blinken, Orta Doğu turu kapsamında İsrail ve Filistin’in yanı sıra ateşkesi desteklemek ve çatışmaların tekrar başlaması riskini azaltmaya yönelik çabaları ele almak üzere Mısır ve Ürdün'de de temaslarda bulunacak.

11 GÜN SÜREN SALDIRI

İsrail’in 10 Mayıs’ta Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı ve 11 gün boyunca devam eden saldırıları, ABD'den gelen baskılar üzerine taraflar arasında 21 Mayıs’ta alınan ateşkes kararı ile sona ermişti.

 

ABD Dışişleri Bakanı Blinken in İsrail ziyaretinde dikkat çeken fotoğraf #5

 

 

ABD Dışişleri Bakanı Blinken in İsrail ziyaretinde dikkat çeken fotoğraf #6

 

 

Güncellenme Tarihi : 25.5.2021 20:06

İLGİLİ HABERLER