Spor
  • 7.10.2024 12:52

Abdülkerim Bardakçı alarm veriyor!

Cimbom'da kale düştü, savunma döküldü

Galatasaray’ın bu sezonki defans performansı kırmızı alarm veriyor. 12 maçta kalesini yalnızca 1 kez kapatıp, ağlarında 20 gole engel olamayan Aslan’da kaptan Muslera, en formsuz dönemini yaşıyor. Stoperler Abdülkerim ve Nelsson da hatalarıyla gollere davetiye çıkarıyor.

TFF Süper Kupa, UEFA Avrupa Ligi ve Trendyol Süper Lig'de 12 resmi karşılaşma oynayan G.Saray, kalesini sadece 1 kez gole kapatabildi. Şu ana kadar 20 gole engel olamayan sarı-kırmızılı takımda kaleci Muslera, en formsuz sezon başlangıcına imza attı. Stoperler Abdülkerim Bardakçı ve Victor Nelsson yaptığı bireysel hatalarla yenen gollere sebep oldu.

2021-2022'DEN DAHA KÖTÜ
Rigas maçının ardından "Savunma anlamında ilk işimiz savunma yapmak. Ciddiyetimiz düşüktü" diyerek duruma dikkat çeken teknik direktör Okan Buruk, 3-0 ve 2-0 üstünlüklerin korunamadığı Kasımpaşa (3-3) ve Riga Skola (2-2) karşılaşmalarıyla eleştirilerin odak noktası haline geldi. Savunmadaki soruna henüz çözüm bulanamazken Galatasaray'ın en başarısız dönemini yaşadığı 2021-22 sezonundaki ilk 12 maçlık performansı bile bu kadar kötü değildi. O dönem söz konusu müsabakaların 2'sinde gole geçit vermeyen sarı-kırmızılı takım, kalesini 18 kez düşürmüştü.

Hem ligde hem de Avrupa'da son dönemde ciddi hatalar yapan Abdülkerim Bardakcı'nın performansı Galatasaray'da tartışma konusu oldu. Tecrübeli futbolcunun durumu sebebiyle devre arasında bir sol stoper transferi yapılabileceği konuşuluyor.

Galatasaray ligde liderliğini sürdürse de Abdülkerim Bardakcı'nın sık sık adam kaçırması, yönetimi ciddi anlamda düşündürüyor. İddiaya göre; devre arası transfer döneminde bu sebeple bir sol bek takviyesi yapılabilir. Bu konuda çalışmaların başladığı öğrenildi.

SANCHEZ YOKKEN

30 yaşındaki tecrübeli stoper, üst üste kazanılan 2 şampiyonlukta önemli rol oynamıştı. Ancak bu sezon ciddi anlamda kötü bir performans sergiliyor. Galatasaray savunması özellikle Davinson Sanchez'in olmadığı maçlarda ekstra sıkıntılar yaşıyor. Bu sebeple stoper takviyesi gündeme alındı.

Güncellenme Tarihi : 7.10.2024 12:55

İLGİLİ HABERLER