Asayiş
  • 14.5.2022 12:05

Adana'da başıboş köpek dehşeti! Bir can daha aldı

Adana'nın CHP’li Ceyhan Belediyesinde köpek skandalları bitmiyor. Geçtiğimiz hafta köpek güzellik yarışmasında yeterli önlem alınmadığı için Kangal köpeğinin saldırması sonucu başından ve yüzünden yaralanan 3 yaşındaki Atabey Eryürekli’nin ardından bu kez de sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan ve kaçtığı sırada yere düşmesi sonucu beyin kanaması geçiren Oktay Tokmak (44) hayatını kaybetti.

Adana'nın CHP'li Ceyhan Belediyesinde geçtiğimiz hafta Kangal köpeğinin saldırması sonucu başından ve yüzünden yaralanan 3 yaşındaki Atabey Eryürekli'nin ardından bu kez de sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan ve kaçtığı sırada yere düşmesi sonucu beyin kanaması geçiren Oktay Tokmak (44) hayatını kaybetti.

İlçede daha önce de sokak köpeklerinin saldırması sonucu biri kadın 2 kişi yaralanmıştı. Vatandaşlar belediyeye seslenerek, "Neden önlem almıyorsunuz? Sokağa çıkmaya korkuyoruz. Köpekleri toplayın hayvan barınağına götürün " diyerek tepkilerini dile getirdiler.

YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Olay 6 Mayıs'ta İnönü Bulvarı Sebze Hali kavşağında meydana geldi. Fotoğraf stüdyosu bulunan Oktay Tokmak, işyerinin yakınlarında sürü halinde gezen köpeklerin saldırısına uğradı. İşyerine girmek için kaçan Tokmak, yere düştü ve başını kaldırıma çarptı. Beyin kanaması geçiren ve yapılan ilk müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Tokmak önceki gün yaşam mücadelesini kaybetti.

TEK SORUMLU BELEDİYEDİR

Son zamanlarda ilçede sokak köpeklerine belediye tarafından müdahale edilmemesi vatandaşların da büyük tepkisine neden oldu. Özellikle sosyal medyada belediyeye tepkilerini dile getiren vatandaşlar, "İlçenin her tarafı sokak köpekleriyle doldu. Sokağa çıkmaya korkuyoruz. Önce güzellik yarışması adı altında düzenlenen ve çoban köpeklerinin katıldığı yarışmada gerekli önlem alınmadığı için 3 yaşındaki yavrumuz ölümden döndü. Şimdi ise köpeklerin saldırısı sonucu fotoğrafçı arkadaşımızı kaybettik. Bunun hesabını kim verecek? Bu olayların tek sorumlusu sokaklardaki köpekleri toplamayan belediyedir" paylaşımlarında bulundular.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2022 12:07

İLGİLİ HABERLER