Gündem
  • 30.3.2014 18:34

Adayla gözlemci tartıştı, camlar kırıldı

Günşen, çok yoğun bir seçim süreci geçirdiklerini ifade ederek seçim sonucunda Edirne'nin kazanmasını dilediğini söyledi. CHP adayı Gürkan ise uzun bir kampanya döneminin ardından Türkiye'de özgür demokratik bir ortamda seçim yapıldığını belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz Türkiye'nin her yerinde sandıklara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Umuyorum ki adil bir seçim olur. Gizli oy açık sayımın tam uygulandığı bir seçim olur" şeklinde konuştu.

SEDEFÇİ SIRA BEKLEMEDİ

CHP'den aday gösterilmediği için DSP'ye geçen ve üçü üst üste 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan Hamdi Sedefçi ise oy kullanmak için geldiği aynı okulda uzun kuyruk olduğu gerekçesiyle beklemek istemedi ve daha sonra oy kullanmak üzere okuldan ayrıldı. Çıkışta gazetecilere konuşan Sedefçi, Edirne'ye yakışan bir kampanya yürüttüklerini kaydederek, "İnşallah 30 Mart tarihinde kazanan Edirne olacaktır diye inanıyorum. Edirne her zaman çağdaş, Cumhuriyet kenti. İnsanlarımız vefakar dost toplumudur. Bu vefakar insanlarında yapılan yanlışların karşısında duracağını ve Edirne adına doğru tercihler yapacağına inanıyorum" dedi.

ANNESİNİN KUCAĞINDA OY KULLANDI

Edirne'de yerel seçimlere oldukça yüksek bir katılım olurken, Huzurevinde kalan ve görme engelli 90 yaşındaki Mehmet Çınar'a görevliler tarafından oy kullanması için İlhami Ertem Lisesi'ne getirildi. Çınar, oyunu sandık başkanının yardımıyla kullandı. Cam kırığı hastası olan 18 yaşındaki bedensel engelli Bayram Tekin ise oy kullanmak için okula anne ve babasıyla birlikte tekerlekli sandalyeyle geldi. Kabine annesiyle birlikte girerek oy kullanan Tekin, bedensel engeli nedeniyle oyunu sandığa annesi Berivan Tekin'in kucağında atarak, "İlk defa oy kullanıyorum, heyecanlıyım. Seçilecek belediye başkan adaylarından kentteki engellilerin yaşayabileceği bir hale getirmelerini istiyorum" dedi.

KIRKLARELİ ADAYLARI

AK Parti belediye başkan adayı Selahattin Minsolmaz Atatürk Anadolu lisesindeki 1038'nolu sandıkta eşi Ebru Minsolmaz ile birlikte oy kullanarak, "Yaklaşık 4 aydır partililerimiz, meclis üyelerimiz ve halkımızla birlikte barış ve sükunet içinde Kırklareli'ne yakışan demokratik bir çerçevede seçim yaşadık herkese hayırlı olsun" dedi.

Cumhuriyet İlköğretim okulunda oy kullanan MHP Kırklareli Belediye başkan adayı Derya Bulut ise "Şu ana kadar çok demokratik ve barışçıl bir ortamda seçim geçti. Diğer partilere ve adaylara teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Türkiye'de en demokratik seçim burada yaşanmıştır" şeklinde konuştu. CHP Kırklareli belediye başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu ise ikamet yeri olan Babaeski İlçesi'nde oy kullandı.

ADAYLA GÖZLEMCİ TARTIŞTI, CAMLAR KIRILDI

Kırklareli'nde çoğunlukla roman vatandaşların oy kullandığı Ticaret Lisesi'nde ise İşçi Partisi belediye başkan adayı Teoman Üstündağ ile resmi görevi olmayan AK Partili gözlemci Bekir Demir arasında 'seçmenleri yönlendirme' iddiası üzerine tartışma çıktı. İP adayı Üstündağ salonları gezdiği sırada resmi görevi olmayan AK Parti gözlemcisi Bekir Demir'in seçmenleri yönlendirdiğini öne sürerek tepki gösterdi. Çıkan tartışma kısa sürede büyüyünce polis ekiplerine haber verildi. Okulun bahçesine taşan arbedede giriş kapısının camları kırıldı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle kavga sona ererken, alınan ifadelerin ardından İP adayı Üstündağ ve AK Partili Demir serbest bırakıldı.

TEKİRDAĞ'DA BÜYÜKŞEHİR HEYECANI

Tekirdağ'ın büyükşehir kapsamına alınmasıyla bu seçimlerde, seçmenler ilk kez büyükşehir belediye başkan adaylarına da oy verdi. Büyükşehir adaylarından CHP'li Kadir Albayrak Ticaret Lisesi'nde, MHP adayı Nail Yılmaz ise Mediha-Mehmet Tektikoğlu İlkokulu'nda oy kullandı. AK Parti adayı Mustafa Yel ise sabah 08.30 sıralarında Barbaros İlköğretim Okulu'na giderek kayıtlı olduğu sandıkta oy kullanmıştı.
Ali Ümit ÜLKER-Ali Can ZERAY/KIRKLARELİ,EDİRNE, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER