Gündem
  • 10.8.2025 23:03

AFAD: Toplam 20 artçı deprem oldu!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. AFAD yaptığı açıklamada "Deprem en çok Balıkesir, İzmir, Manisa ve İstanbul illerinde hissedilmiştir. Toplam 20 artçı deprem meydana gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Balıkesir'de meydana gelen 6,1 şiddetindeki depremle ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yeni bir açıklama yaptı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar 0–3.0 arası 15 adet, 4.0–5.0 arası 5 adet olmak üzere toplam 20 artçı depremin meydana geldiği bildirildi.

"Bugün, saat 19.53'te Balıkesir ili Sındırgı ilçesinde 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Deprem en çok Balıkesir, İzmir, Manisa ve İstanbul illerinde hissedilmiştir.

Şu ana kadar;

▪️ 0 – 3.0 arası, 15 adet

▪️ 4.0 - 5.0 aras, 5 adet

olmak üzere toplam 20 artçı deprem meydana gelmiştir.

Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarında;

👥 319 personel

🚐 79 araç

görev yapmaktadır.

Bölgede bulunan Afet Yönetim Merkezleri, Valiler başkanlığında toplanmıştır.

An itibarıyla 112 Acil Çağrı Merkezlerine 24 Hasar ihbarı gelmiş olup, tarama çalışmaları devam etmektedir.

Sındırgı ilçesinde 1 bina yıkılmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucu enkazdan 4 kişi canlı olarak çıkarılmış, bir kişinin kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Gelişmeler takip edilmektedir."


 

 


 

Güncellenme Tarihi : 10.8.2025 23:04

İLGİLİ HABERLER