Dünya
  • 22.6.2022 12:07

Afganistan'da deprem dehşeti.. 950 ölü

Afganistan'da taş taş üstünde kalmadı! Deprem 950 kişinin canını aldı..

Afganistan'ın Paktika vilayetinde sabaha karşı 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Alınan son bilgilere göre bilanço korkunç boyutlara ulaştı ve 950 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Ajanslar 600'den fazla kişinin yaralı olduğunu ifade ediyor. Depremin Pakistan'da da hissedildiği kaydedildi.

Son dakika haberleri: Afganistan'da merkez üssü Host vilayeti olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) depremin büyüklüğü önce 6,1 olarak açıklarken, daha sonra 5,9 olarak güncelledi. Gelen son dakika bilgilerine göre deprem nedeniyle 950 kişi hayatını kaybetti. Ajanslardan gelen bilgilere göre 600'den fazla kişi yaralandı.

Son dakika | Afganistan’da taş taş üstünde kalmadı! Deprem 950 kişinin canını aldı

CİVAR ŞEHİRLERDE DE ETKİLENDİ

Depremin merkez üssünün Afganistan'ın doğusunda, Pakistan sınırında bulunan Host vilayetinin 46 kilometre güneybatısı olduğu açıklandı. Yerel saatle 01.24'te meydana gelen deprem başkent Kabil'de dahil nüfus yoğunluğunun olduğu civar şehirlerde güçlü bir şekilde hissedildi.

PAKİSTAN'DA DA HİSSEDİLDİ

Deprem ayrıca, Pakistan'ın başkenti İslamabad ve Peşaver gibi sınıra yakın önemli Pakistan şehirlerinde de hissedildi. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği duyuruldu.

TALİBAN'DAN AÇIKLAMA

Afganistan'da yönetimde bulunan Taliban'dan yapılan açıklamada bölgede yüzlerce ölü ve yaralı olduğunu belirtti. Yönetim Sözcüsü Bilal Karimi "Ne yazık ki dün gece Paktika ilinin dört ilçesinde şiddetli bir deprem meydana geldi, yüzlerce hemşehrimiz öldü, yaralandı ve onlarca ev yıkıldı. Daha fazla felaketi önlemek için tüm yardım kuruluşlarını bölgeye derhal ekip göndermeye çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

TÜRKİYE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Korkunç depremle ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "Afganistan'ın doğusunda bugün meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin özellikle Paktika vilayetinde çok sayıda can kaybı ile yaralanmaya neden olduğu ve ciddi hasara yol açtığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.Halihazırda Afganistan'da faaliyetlerini sürdüren Kızılay tarafından bölgedeki depremzedeler için insani yardım sevk edilmiştir. Türkiye her zaman olduğu gibi, depremden etkilenen kardeş Afgan halkına her türlü yardımı yapmaya hazırdır. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyor, yakınları ile kardeş Afganistan halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." sözlerine yer verildi.

26 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Ocak ayında da Afganistan'ın Badgis vilayetinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 26 kişi hayatını kaybetmişti.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2022 12:22

İLGİLİ HABERLER