KAYNAK : Haber Kaynağı
İRFAN TARAKÇIOĞLU
ARTVİN- Artvin'de Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü'nden mezun olduktan sonra bir oto tamircisinin yanında kalfa olarak çalışmaya başlayan bir genç, kendi imkanları ve el becerisi ile ağaç kesme motorundan otomobil yaptı.
Oto tamirci kalfası 20 yaşındaki Süleyman Dursun, toplama parçalarla 1.5 milyar liraya otomobil imal etti. 2 ileri, 1 geri vitesi bulunan ve benzinle çalışan tek kişilik araca henüz bir isim konulmadı. Bir yıllık çalışmanın sonucu aracını ortaya çıkardığını ve önümüzdeki günlerde daha da geliştirmeyi düşündüğünü söyleyen Süleyman Dursun, ''Mini otomobilimi ileride çok fonksiyonlu olarak yapacağım. Yani hem sulama hem de enerji üretiminde kullanılacak bir biçimde geliştirmeyi düşünüyorum. İmkan verilirse uçak bile yapabilirim. Otomobil almaya param yetmediği için hobilerimi böyle tatmin ediyorum'' dedi.
30 yıldır hiç kaza yapmayan ve Şoförler Cemiyeti tarafından 1998 yılında yılın şoförü seçilen Asim Demir ise merakını gidermeye çalışırken, ''İlimizden böyle bir sanatkarın çıkması bizi gururlandırdı. Bu gence sahip çıkılması lazım'' diye konuştu.
Egzoz Servisi sahibi Mehmet Gümüş de yanında kalfa olarak çalışan Süleyman Dursun'un çok yetenekli biri kişi olduğunu belirterek şunları söyledi:
''Kısıtlı imkanlar içerisinde böyle bir buluş ortaya çıkardı. İmkan verilirse daha çok şeyler yapacağına inanıyorum.''
Aracın montajını tamamlayan Süleyman Dursun, servisten çıkardığı otomobili şehir trafiğinde de denedi. Bir trafik ekibi denetiminde karayoluna çıkan Süleyman Dursun'u diğer sürücüler şaşkınlıkla izledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:12