Ağrı’da başlayan kan davası başkent Ankara’ya taşındı. Erol Taş (24) ve Tuncer Dolgun (32), kan davalıları Berat Sabuncu (24) ile amcası Mehmet Sabuncu’yu (71) dün Kızılay’da kurşun yağmuruna tuttu.
Saldırı sonucu Berat Sabuncu Ankaralıların gözü önünde, Mehmet Sabuncu da Hacettepe Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Başkentliler dün sabah 10.30 sularında Ağrılı ve Karslı iki ailenin kan davasına tanık oldu. Ağrılı Erol Taş ve Tuncer Dolgun, Ankara’ya kadar takip ettikleri Karslı Berat Sabuncu ile amcası Mehmet Sabuncu’yu Kızılay Atatürk Bulvarı 117 numaradaki Effect mağazası önünde kurşun yağmuruna tuttu. Berat Sabuncu olay yerinde hayatını kaybederken, Mehmet Sabuncu yaralı olarak kaldırıldığı Hacettepe Hastanesi’nde öldü. Görgü tanıkları Erol Taş ve Tuncer Dolgun’un “Öcümüzü aldık.” şeklinde bağırarak olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Başbakanlık istikametine kaçan Taş ve Dolgun, Başbakanlık binasının yanındaki çiçekçilerin önüne geldiklerinde Güvenpark’ta nöbet tutan Çevik Kuvvet polislerince yakalandı. Olay yerinde yapılan incelemede, öldürülen Berat Sabuncu’nun da üzerinde silah bulundu. Berat Sabuncu’dan çıkan Smith Wesson marka silahın amcası Mehmet Sabuncu’ya ait taşıma ruhsatlı silah olduğu anlaşıldı.
Cinayeti işleyen her iki zanlının silahlı olduğu, silahlardan birinin olay yerinde düşürüldüğü belirlenirken, diğeri ise yakalanan zanlının üzerinden çıktı.
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre müteahhitlik yapan Tuncer Dolgun’un babası Ağrı’da bir ihaleyi aldı. Ancak Mehmet Sabuncu da ihaleden pay almak istedi. İsteği yerine gelmeyince Mehmet Sabuncu, Tuncer Dolgun’un babasını öldürttü. Olayın ardından Mehmet ve Berat Sabuncu bir ihaleye girmek amacıyla Ankara’ya geldi. Erol Taş ile Tuncer Dolgun da Ağrı’dan itibaren Mehmet ve Berat Sabuncu’yu takibe aldı. İki grup Effect mağazası önünde karşılaşınca silahlar patladı.
Cinayeti işleyen Erol Taş ve Tuncer Dolgun polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar polisteki ifadelerinde Ankara’ya 5 gün önce geldiklerini, kan davası nedeniyle cinayeti işlediklerini söyledi. Adli Tıp Kurumu’na çıkarılan zanlılardan Erol Taş gazetecilerin “Kan davası için mi cinayeti işlediniz?” sorusu üzerine “Herkes cezasını bulur.” dedi. Bu arada Erol Taş’ın 1999 yılından bu yana asker olduğu, firar ettiği ve halen asker kaçağı konumunda bulunduğu anlaşıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:04