Spor
  • 25.4.2023 12:57

Ahmet Çakar'dan olay sözler! "Ahmaklık! Düşünebiliyor musunuz..."

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında İstanbulspor'u Ülker Stadı'nda konuk etti. Mücadeleye etkili başlayan ve 2-0 öne geçen sarı-lacivertliler, İstanbulspor'un geri dönüşüne engel olamadı ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada rakibiyle 3-3 berabere kalarak zirve yarışında büyük bir fırsat tepti. Karşılaşmanın ardından SABAH Spor'un usta yazarı Ahmet Çakar, çok konuşulacak bir değerlendirme yaptı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında İstanbulspor'u Ülker Stadı'nda konuk etti. Mücadeleye etkili başlayan ve 2-0 öne geçen sarı-lacivertliler, İstanbulspor'un geri dönüşüne engel olamadı ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada rakibiyle 3-3 berabere kalarak zirve yarışında büyük bir fırsat tepti. Karşılaşmanın ardından SABAH Spor'un usta yazarı Ahmet Çakar, çok konuşulacak bir değerlendirme yaptı.

İşte usta kalemlerin görüşleri;

ÖMER ÜRÜNDÜL: ÇEKİRGE BU KEZ TERS SIÇRADI

İstanbulspor koşan, disiplinli mücadele eden bir takım. Ama kadro kalitesi olarak ligin en zayıf ekibi. Üstelik ideal 11'inden kalecisi dahil 4 oyuncusu yok. Fenerbahçe böyle kritik bir dönemde Galatasaray'ın bir gün önceki beraberliğinin moraline rağmen dün gece adeta harakiri yaptı.

Fenerbahçe, şansının da yardımıyla kazandığı birçok maçta dahil iyi futbol oynamıyor. Bunun da en önemli nedeni her zaman vurguladığım gibi Jesus "kafasına göre" her maç büyük rotasyonlara giderek taşlarla rekor sayıda oynaması. 4 gün önceki maça göre kadroda 5 değişik isim var. O maçta orta sahanın ortasındaki Crespo ve Arao, ikisi birden yok. Bu defa şapkadan İsmail ile Mert Hakan çıktı. İstanbulspor gücüne göre mücadele edip kapanıyor, kontratak bekliyor. İlk yarıya bakıyorum hiçbir organize tehlikeli atak yok. 3. bölgedeki set oyunları son derece verimsiz. Buna rağmen skor avantajı sağlanıyor. İkinci devre benzer oyun devam ediyor. Bu defa Arda'dan mükemmel bir ikinci gol geliyor. Kötü de oynasan 2 farklı skor avantajına sahipken kapasitesi çok sıkıntılı bir rakip karşısında 2 gol yenir mi? Hadi ona rağmen 3. golü buluyorsun ama sonradan uzatmada bu defa çekirge ters sıçrıyor beraberlik golünü yiyorsun.

Koca Fenerbahçe takımı sadece gücü ile ayakta kalan 2. sınıf forvet Eze'yi durduramıyor. Jesus, Samet Akaydın'dan fayda gelmediğini galiba ancak bu maçın son 15 dakikasında anladı! Aman Fenerbahçe yönetimi Jesus'la seneye de devam etsin! Zayıf kadrosuyla sahaya yüreğini yansıtan İstanbulspor'u kutluyorum.

GÜRCAN BİLGİÇ: KARAR VE KADER

Kadıköy eski iddialı günlerinde, coşkulu seyircisiyle, "mucizeler" yaratan takımının peşine düştü yeniden. Sezon biterken, yeni sezon gibi heyecanı taşıyorlardı. Ama bu kez sahadaki oyuncuların elleri - ayakları titrer haldeydi.

Galatasaray'ın puan kaybının, şampiyonluk ikramının önlerine getirdiğinin farkındalar ama kazanmaları gerekiyor. İstanbulspor kendi birinci bölgesinde on bir kişi kalarak duvarı ördü. Devre bittiğinde 76'ya 24'tü topla oynama. Baskılı oynadılar ama o duvarı delmek hiç de kolay olmadı. Arda Güler'in sadece yeteneği değil, sevgileriyle topa yaklaşıp, gol vuruşunu yapmasıyla rahatladılar ama dakika saymaya başladılar.

Oyunu kontrol edip, "bir tane daha atalım" fikri çıktı akıllardan. Fatih Tekke ise planı bozmadı. Hızlı hücumcularının, öne çıkan Fenerbahçe defansının arkasına bir türlü sızacağını biliyor ve o anı bekliyordu. Tek fark olduğu sürece, hep ümidi olacaktı.

Arda, kendi fırtınasını yaratıp, İrfan Can Kahveci'den devraldı "kopya" golü. Ama oyuncular maçtan kopmuştu. Penaltı pozisyonu öncesinde Eze üç kişinin arasından çıktı, beraberlik golünde ise Samet hamlesini yapamadı.

Öne geçip, maçı bitirmeye karar verdiler ama futbol affetmiyor. Jesus savunmada üçlüye döndü, orta sahasını dirençli yaptı ama saniyelere göz dikmiş gözleri, rakibin oyuncularını kaçırdı. Son saniyelerde kazanıp, zirveye tırnaklarını geçirirken, son dakikalarda gelen golü durduramadılar. İşin hakem tarafı da var elbette. Szalai'nin golünde 'kaleciye faul var 'dedi maçın hakemi. Topu yumruklayıp, rakibe çarpan kaleci için çaldı düdüğünü. İstanbulspor'a VAR'dan verildi penaltı. Halil Umut Meler çağırdı hakemi. Yakın mesafede, Ferdi'nin ayağına çarpıp, koluna gelen top için verdiler bu kararı. FIFA hakemi doğal konumu süzemiyor, yorumlayamıyor. Karar verilmiş bir kere; kaderi de değiştiremiyorsun.

AHMET ÇAKAR: FUTBOL AHMAKLIĞI

Dün akşam Kadıköy'de trajikomik bir maç izledik. Düşünebiliyor musunuz, rakip düşmemeye oynuyor, 4 oyuncusu kart cezalısı nedeniyle oynamıyor… 50 bin kişi tribünde ve 2-0 öndesiniz. Bu dakikadan sonra maçı kazanamamak futbol ahmaklığıdır!

F.Bahçe, maça çok iyi başladı adeta tek kale oynadı ve Arda Güler ile de öne geçti. İlk yarıya bakıyoruz, İstanbulspor'un gelebildiği pek yok. Topla oynama ağır bir şekilde F.Bahçe'de. 2. yarı başlıyor ve hemen başında da F.Bahçe Arda Güler ile 2. golü buluyor. Mükemmel bir gol ve işte o dakikadan sonra herkes 'bu maç bakalım ne kadar farka gidecek' diye düşünürken maç bir anda İstanbulspor'un attığı art arda gollerle 2-2'ye geliyor. Önce bir penaltı, ardından da F.Bahçe kalecisi İrfan Can'ın Samet'e çarpan topta kontrpiyede kalması sonucu maç 2-2 oluveriyor.

Aslına baktığımızda maç 2-2 olduğunda daha 20 dakika var. Nitekim beraberlik golünden hemen sonra Valencia'nın müthiş yaratıcılığı ile Pedro golü buluyor. Tam 'F.Bahçe zar zor kazandı' diyecektik ki uzatmaların son dakikasında Eze, F.Bahçe'nin tüm umutlarını eziyor. Arao'nun hatası, Eze'nin boş kalıp kafayı vurması dünkü G.Saray'ın puan kaybını ortadan kaldırıverdi.

Hakemi hiç beğenmedim. 2 kritik hatası var. Maçın başında Pedro'nun attığı golde faul yok. İstanbulspor kalecisi F.Bahçeli oyuncuya çarpıyor ama hakem faul icat edip golü iptal ediyor. İstanbulspor'un lehine verdiği penaltı da penaltı değil. Top Ferdi'nin ayağından sekip kendi ekseni etrafında dönen Ferdi'nin koluna çarpıyor. Kasıt yok ve top vücuttan sekiyor. Dolayısı ile böyle penaltı yok.

 

 

Güncellenme Tarihi : 25.4.2023 13:00

İLGİLİ HABERLER