Asayiş
  • 27.6.2004 01:35

AİLESİ İSTEMEYİNCE BOMBACI KIZ CENAZE NAMAZI KILINMADAN GÖMÜLDÜ

İstanbul'da taşıdığı bombanın İETT otobüsünde patlaması sonucu ölen DHKP-C'li terörist Semiran Polat'ın cenazesi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi.

İstanbul Beyazıt'tan bindiği İETT otobüsüyle Çapa'ya geldiğinde kucağındaki bombanın patlaması sonucu üç kişinin ölümü, 21 kişinin de yaralanmasına sebep olan ‘Behice Çatalçan' sahte kimlikli 29 yaşındaki DHKP-C'li terörist Semiran Polat'ın cenazesi yakınlarınca İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak dün sabaha karşı özel bir otobüsle İskenderun'a getirildi. Burada güvenlik güçlerince karşılanan cenaze, üstü açık bir pikaba yerleştirilerek toprağa verileceği Çankaya Mezarlığı'na götürüldü.

Cenaze namazı kılınmayan Semiran Polat'ın cenazesinin toprağa verilmesi için yakınlarının oldukça acele etmesi dikkat çekti. Bu yüzden cenazeyi mezarlığa kadar takip etmek isteyen akrabaları ve güvenlik görevlileri de güç anlar yaşadı. Polat'ın cenazesi daha sonra annesinin dahi gelmesi beklenmeden tabutuyla birlikte önceden açılan mezara konuldu. Dört yıldır görmediği kızı mezara konulup üzerine toprak atıldıktan sonra törene yetişen anne Aynur Polat, “Ne yaptın Sadom, ne yaptın?” diye ağıt yaktı. “Ben sana söylememiş miydim, bizi dinlemedin, toprağın ben olayım, yüreğimizi yaktın Sadom.” şeklinde ağlayan anne Polat'ı yanındaki iki oğlu teskin etmeye çalıştı. Polat ailesinden çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreni, mezarlıkta görevli bir imamın dua okumasının ardından sona erdi.

Polat'ın anne babası ve akrabalarının mezarlıktan ayrılmasının ardından on kişilik bir grup Semiran Polat'ın mezarı başına geldi. Bir süre kendilerini görüntüleyen sivil giysili güvenlik görevlilerinin gitmesini bekleyen gruptan, Polat'ın amcası olduğu öğrenilen Ziya Polat (50), gruba önderlik eden genç kızın koluna girerek bir süre görüştü. “Burada olmaz yapmayın.” diyen amca Polat, on kişilik eylemci grubu mezar başından uzaklaştırmak istedi. Bu sırada elinde içerisinde DHKP-C'ye ait bayrak bulunan büyük bir poşet taşıyan başka birisi de gruptan ayrılıp mezar başında bekleyen arkadaşlarının fotoğraflarını çekti. Grup, fotoğraf çektirdikten sonra mezarlığa geldikleri minibüsle ayrıldı.

Bu arada Semiran Polat'ın ailesinin oturduğu Mustafa Kemalpaşa Mahallesi'ndeki zemin kattaki evlerinde de üç günlük sessizlik sürüyor. Polat'ın anne-babası ve iki erkek kardeşi, olaydan sonra evlerinden ayrılıp ilçedeki diğer akrabalarının yanlarına gitti. Polat ailesinin komşuları da habercilere konuşmaktan kaçınıyor.

Bu arada, Tunceli Mazgirt nüfusuna kayıtlı Semiran Polat'ın amcası İzzet Polat, yeğeninin yaptığı eylemi tasvip etmediğini belirterek, “Çok üzüldük.” dedi. Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Avunca köyünde yaşayan İzzet Polat, “Onlar 30 yıldır İskenderun'da yaşıyorlardı. Mustafa Kemal Mahallesi'nde oturuyorlardı. Semiran'ı hiç hayatımda görmedim, sadece üniversitede okuduğunu biliyorum. Olayı televizyonlardan öğrendik. İyi bir şey yapmamış. Çok üzüldük.” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:28

İLGİLİ HABERLER