Gündem
  • 11.9.2024 21:50

AK Parti'de köklü değişim olacak

AK Parti'nin startını verdiği Kongre süreci tvnet'te yayınlanan Siyaseten programında ele alındı. Ankara gündemindeki son durumu paylaşan Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, çalışmaların çok detaylı yapıldığını, hiç görmediği seviyede ince eleme sık dokuma olduğunu ifade etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir ile bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan da, "Bir kulis bilgisi diyemem. Onun verdiği bilgiden hareketle söyleyeyim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın geniş çaplı bir değişim programı üzerine çalıştığını söyledi Erkan Kandemir. Bu kadarını söyleyeyim." ifadelerini kullandı.

AK Parti'de kongre süreci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kongre kararıyla birlikte resmen başladı.
Türkiye Buluşmaları ile toplumun bütün kesimleriyle bir araya gelen ve saha çalışmasına hız veren AK Parti, büyük kongreye kadar aralıksız çalışacak.

81 ili kapsayacak çalışmalarla her ilin gelir kaynağı, vatandaşın uğraşı ne ise o alanla ilgili çalışanlarla bir araya gelinerek sorunları talepleri not edilecek.

Söz konusu çalışmalarla tüm toplumsal kesimlerle temas edilerek, kapsamlı çalışmaların raporlaştırılması hedefleniyor.

tvnet'te ekranlara gelen Siyaseten programında da AK Parti'de yeni yol haritasını belirleyecek bu çalışmalar ele alındı.

Gazeteci Ersin Çelik'in moderatörlüğündeki programda konuşan Yeni Şafak yazarı Aydın Ünsal, Ankara gündemindeki son durumu paylaştı.
"Hiç olmadığı seviyede detaylı bir çalışma var"
Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'ın "AK Parti Kongresi'nin 2025 Mayıs'a ertelendiği" yönündeki bilgiler üzerine sorduğu soruya cevap veren Ünal, çalışmaların çok detaylı yapıldığını, hiç görmediği seviyede ince eleme sık dokuma olduğunu ifade ederek, "Muhtemelen ondan gecikti Kongre. Onun haricinde olağanüstü bir durum yok. Çok ince hesapladıkları, çok ince çalıştıkları için gecikti Kongre." dedi.
"Cumhurbaşkanı Erdoğan geniş çaplı değişim üzerinde çalışıyor"
Aydın Ünal'ın ardından konuşan Kılıçarslan ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir ile bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Ersin Çelik'in, "Var mı bir kulis bilgisi?" sorusunu cevaplayan Kılıçarslan, "Bir kulis bilgisi diyemem. Onun verdiği bilgiden hareketle söyleyeyim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın geniş çaplı bir değişim programı üzerine çalıştığını söyledi Erkan Kandemir. Bu kadarını söyleyeyim." dedi.
Kendisinin ve kamuoyunda Kabine'de köklü bir revize beklendiğini ifade eden Kılıçarslan, "Bazı stratejik kurumlarda birtakım oyuncu değişiklikleri kulağımıza geliyor. Daha planlı bir Bakanlar Kurulu değişikliği bekliyorum bu sonbaharda. Benim gördüğüm kadarıyla AK Parti Genel Merkezi'nde büyük bir değişim planlıyor Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan." dedi.

Güncellenme Tarihi : 11.9.2024 21:58

İLGİLİ HABERLER